Spectatorul care a urcat pe scenă în timpul prestației interpretei Jamala și și-a dat pantalonii jos a fost reținut de polițiștii ucraineni încă acum două zile. Acesta s-a dovedit a fi jurnalistul ucrainean cunoscut cu astfel de ieșiri inadmisibile, Vitali Sediuk, transmite Agora.

Luni, în fața unui judecător, acesta a declarat că nu regretă cele întâmplate, deși fapta lui l-ar putea costa pedeapsa cu închisoarea, informează luni AFP, citat de agerpres.ro. Bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

Moment penibil la Eurovision! Un spectator a urcat cu fundul gol pe scenă

Binecunoscut în Ucraina pentru farsele sale, Vitalii Sediuk a urcat pe scena Eurovision purtând pe umeri steagul Australiei și și-a arătat fundul gol publicului, în timpul recitalului susținut de Jamala. În urma evenimentului, poliția din Ucraina l-a reținut pe Sediuk pentru 72 de ore.

El a apărut luni în fața unei instanțe din Kiev, care a decis să îl plaseze sub control judiciar, riscând până la cinci ani de închisoare și o amendă pentru acuzații de „vandalism”.

 „Nu regret”, a spus Sediuk. „Nu am nimic împotriva Eurovision. De data aceasta am vrut să fac ceva de care oamenii să își amintească”. În urma deciziei instanței, pașaportul său a fost confiscat, iar tânărul de 28 de ani are interdicție să părăsească țara pe durata investigației.

Incidentul, care a durat aproximativ cincisprezece secunde, a fost difuzat în direct în fața unei audiențe de milioane de persoane din toată lumea și a fost intens distribuit online pe rețelele de socializare în timpul competiției de sâmbătă, desfășurată la Kiev, câștigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral.

Arsen Avakov, ministrul de interne din Ucraina l-a numit pe Vitalii Sediuk farsor într-un mesaj publicat pe Facebook. „Sediuk este un cetățean ucrainean. În timpul reprezentației artistei noastre Jamala, conform propriilor declarații, a hotărât să-și pună în practică hobby-ul, „activând neoficial ca jurnalist provocator””, a menționat Avakov.

Comitetul ucrainean de organizare al concursului Eurovision a calificat, la rândul său, comportamentul lui Sediuk drept „inacceptabil”, subliniind în același timp că finala competiției a avut loc sub „un nivel maxim de securitate”.

Vitali Sediouk „trebuie să își asume responsabilitatea pentru acțiunile sale”, a spus într-un comunicat producătorul adjunct al ediției din 2017 a concursului, Pavlo Gritsak, afirmând de asemenea că este „revoltat”, notează AGORA.

Nu a fost prima glumă de acest gen făcută de Sediuk. În trecut, el l-a lovit pe Brad Pitt peste față în timp ce actorul acorda autografe în Los Angeles. De asemenea, a dat buzna pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Cannes și s-a strecurat sub rochia actriței America Ferrera. Cu alte ocazii, Sediuk l-a îmbrățișat pe actorul Leonardo DiCaprio la un eveniment din cadrul Festivalului de Film din Santa Barbara; a urcat pe scena pe care cântăreața Adele urma să țină discursul de acceptare a unui premiu Grammy; și a fost pălmuit de actorul Will Smith, după ce l-a sărutat la o premieră din Moscova.

Citește mai departe pe agerpres.ro.