Un apropiat al regizorului Viorel Mardare, cel care s-a stins din viață la 9 martie curent, a venit cu propunerea de a pune bazele Fundației Viorel Mardare de susținere a tinerelor talente din Republica Moldova. Autorul ideii îi îndeamnă pe cei care l-au cunoscut pe regizor să contribuie la transpunerea în viață a ideii: „Ce ar fi dacă am strânge 1,000,000 dolari ca să pornim o fundație care ar ajuta sutele de fete și băieți tineri, timizi, dar talentați, așa cum a fost el, să-și descopere talentul, să-l crească și să-l aducă în lume exact așa cum a crescut și a înflorit el?”

Fundația Viorel Mardare”? Cine era el, cum era el, ce voia el nu-mi permite să fiu doar trist. El s-ar fi așteptat la ceva mai mult de la mine, de la noi toți.

Poate totuși lucrul cel mai mare pe care l-a reușit Viorel nu au fost spoturile, filmele, articolele, postările, dar anume această prietenie și mișcare globală de susținere pe care a creat-o el? Ce-ar fi dacă în semn de admirație și respect pentru ce a fost și a crezut el nu ne-am opri aici? Ce ar fi dacă în loc să închidem această pagină de donație am contribui fiecare de 3-5 ori mai mult? Ce ar fi dacă am strânge 1,000,000 dolari ca să pornim o fundație care ar ajuta sutele de fete și băieți tineri, timizi, dar talentați, așa cum a fost el, să-și descopere talentul, să-l crească și să-l aducă în lume exact așa cum a crescut și a înflorit el?”, a scris Victor Lutenco pe Facebook.

Ieri, 11 martie 2019,Viorel Mardare a fost petrecut pe ultimul drum. Regizorul a luptat cu cancerul.

Vezi și: Regizorul Viorel Mardare, petrecut pe ultimul drum de cei care i-au admirat creațiile. Baloane roșii au fost îndreptate spre cer (VIDEO, FOTO)

Distribuie articolul: