Mobilierul urban înfrumusețează, oficial, Scuarul Bibliotecii Naționale. Locuitorii capitalei sunt încântați de proiectul inedit. Se pare că intemperiile din luna aprilie 2017 au lăsat și urme frumoase în orașul Chișinău. Un copac doborât de ninsori s-a transformat în bănci și parcări pentru biciclete. Totul datorită muncii, talentului și creativității unui grup de tineri entuziaști. Designerii Mihai Stamati, Ion Zbancă și Andrei Zbancă, dar și sculptorul Pavel Obreja au demonstrat că de la ideea la realitate nu este decât un pas.

Piesele de mobilier urban, confecționate din copacul din fața Bibliotecii Naționale, au fost inaugurate în mod oficial în această seară.

Proiectul „Copacul de la Bibliotectă” a fost susținut de către Direcția Cultură a primăriei municipiului Chișinău, Universitatea Tehnică a Moldovei, AnyWay Travel, Biblioteca Națională a Republica Moldova. Un aport considerabil în realizarea acestei idei a avut-o societatea civilă. Zeci de oameni au donat bani pentru acest scop nobil.

Sursa: Agora.md