Căutările interminabile a obținerii aspectului natural și îngrijit al podoabei capilare au obligat hairstyliștii din toată lumea să inventeze, realizeze și combine diverse tehnici de vopsire a părului pentru a obține efectul de iluminare care să nu genereze contrast cu tonul original și, totodată, care nu necesită prea mare efort pentru întreținere. În articolul de mai jos vei putea afla diferența dintre tehnici și înțelege care ți se potrivește, în funcție de caracteristicile proprii.

Ultimele tendințe în domeniul vopsirii părului nu mai recomandă folosirea culorilor compacte, chiar și pentru femeile care preferă clasicul. Acestea ne îndeamnă să imităm, prin folosirea tehnicilor potrivite, uzura naturală a părului.

Este o tendință general valabilă. Tot mai multe domenii impun întoarcerea la aspectul natural. Medicina estetică tinde să înlocuiască intervențiile chirurgicale cu proceduri minim invazive. Domeniul fashion a abordat conceptul că „corpurile perfecte” nu există. Și acum, în tendințele părului, deja de câțiva ani, se întâmplă același lucru. Toți își doresc un aspect cât mai natural, chiar dacă este vorba de schimbarea radicală a culorii părului.

Coloristul internațional Roberto Cangiano a explicat, pentru infobae.com, că „părul, chiar dacă nu este vopsit, la vârfuri, drept consecință a trecerii timpului, a soarelui sau a spălării își pierde o parte din melanină și tonul nu mai este uniform. Chiar și la părul întunecat, culoarea se estompează și devine mai deschisă spre capete.” Acest fapt explică și necesitatea apariției tehnicilor de vopsire care să imite degradarea naturală a nuanței.

Balayage, babylights, foilayage

Acești termeni se aud tot mai des în saloanele de frumusețe, iar coloriștii își pun creativitatea în practică cu fiecare șuviță de păr pe care o au, la propriu, în mâini. Specialiștii în domeniu descriu diferențele acestor tehnici, după cum urmează:

Balayage – șuvițe decolorate de grosime medie. Culoarea părului este parțial degradată până ajunge, spre vârf, la o nuanță foarte deschisă. Generează efecte de adâncime și mișcare a părului. Iar dacă îi sunt adăugate șuvițe mai deschise, balayage-ul va crea un efect de contrast tridimensional. Această tehnică arată forte bine dacă este folosită pe părul mediu și lung.

Babylights – are șuvițele deschise mai subțiri care încep mai aproape de pielea capului. Crează un efect delicat de iluminare fără a modifica rădăcina naturală. Dacă deja ți-au apărut firele cărunte și îți dorești să le maschezi, această tehnică ți se potrivește de minune.

Foilayage – șuvițele sunt de grosime medie și nu ating rădăcina. Efectul este de mai puțin contrast și profunzime pe lungime. Presupune decolorarea unui procentaj mai mare de fire și este o tehnică perfectă dacă îți dorești să devii blondă.

Cangiano explică și care este diferența dintre reflexii (milaj) și iluminare: „reflexele sunt fire subțiri, apropiate de rădăcină, care realizează, în general, un contrast mai drastic între tonul de bază al părului și șuvițele prelucrate. Pentru iluminare se „pictează” fitilui subțiri, amplasate la distanțe diferite în raport cu pielea capului. În general, diferența de culoare, de la rădăcini până la vârfuri, poate fi de 2-3 nuanțe, obținându-se un efect natural de lumină și căldură.”

Reverse balayage

Este un termen mai nou și, deocamdată, mai puțin cunoscut. Dar asta nu înseamnă că efectul este mai puțin interesant. Balayage-ul revers a fost elaborat pentru fetele care au părul natural deschis la culoare. Acesta presupune colorarea șuvițelor, cu tranziție lină, în culori mai întunecate cu același scop, cel de a menține efectul natural. Cantitatea de blond este coordonată cu clienta. Totodată, posibilitățile pe care le oferă tehnica sunt limitate doar de fantezia specialistului care o execută și a clientei. Aici pot fi folosite o varietate enormă de culori. De la clasice până la extravagante.

Ce alegem?

IMPORTANT!!! Indiferent de tehnica pe care o alegi, împreună cu specialistul, este esențial să înțelegi că obiectivul nu este de a obține un blond platinat, ci de a oferi podoabei tale capilare luminozitate. În general, rezultatul final ține și de tunsoare sau felul în care obișnuiești să-ți aranjezi părul. Și culoarea ochilor, forma feței, culoarea tenului sau forma sprâncenelor sunt elemente importante ale rezultatului final. Fiecare dintre noi are trăsături individuale. Iar alegerea tehnicilor de lucru și culorilor depinde (dincolo de gustul și alegerea clientului) de natura fizică a persoanei și bineînțeles de starea și natura părului. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să alegi cu grijă specialistul și să ai încredere în el. Este o greșeală imensă să-i ceri stilystului să-ți facă „culoare ca în poză”. Un specialist bun percepe părul ca parte a feței și este capabil să îți dea recomandările necesare pentru ca rezultatul final să fie impecabil.

Explicația din spatele boom-ului

Specialiștii afirmă că iluminarea se menține pe poziții din cauză că nu necesită întreținere constantă. Efectul care se obține durează mai mult decât în cazul tehnicilor mai clasice de vopsire a părului. Pigmentarea șuvițelor iluminate, o data pe lună, este suficientă pentru a menține prospețimea părului. În afară de asta, acest tip de tehnici nu se demodează și pentru că sunt reinventate și readaptate permanent.

Îngrijire

Este importantă hidratarea și tratamentul combinat de antioxidanți, proteine ​​și vitamine. De neînlocuit sun măștile, produsele de pigmentare și cele de neutralizare a reflexelor galbene (dup caz).

Foto: Pixabay.com

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: