Eurovision-ul din acest an s-a lăsat cu multe ecouri culturale, dar și politice. Despre participarea la emisiunea „Pusti Govoreat”, apelul telefonic de la președintele țării și petrecerea moldovenească dată la Kiev băieții din formația SunStroke Project au povestit la Clubul de Presă „Rezonanța socială”.

Artiștii spun că nu îi afectează gurile rele, care spun că „imediat după Eurovision, trupa Sunstroke Project a preferat să meargă ÎN RUSIA, la emisiunea lui Andrei Malahov, nu acasă, ca să se bucure de rezultatul din finală.”

„Trolling-ul de așa gen sunt amuzante. Ador troller-ii. Povestea a fost așa: Redacția emisiunii ne-a sunat duminică dimineață și ne-a invitat. Voiau să participăm la emisiune chiar înainte de a lua locul 3. Ne-a fost plăcută invitația, mai ales că am zburat la business class. Redacția a achitat biletele”, a explicat Serghei Stepanov, supranumit „Epic Sax Guy”.

Băieții au mai comentat că talk-show-ul a căpătat conotații politice, dar ei nu au treabă cu asta. S-au referit cu strictețe la muzică și la interpreta Iulia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, respinsă de ucraineni. Stepanov a reiterat că există și o parte bună în această poveste. Artista a obținut un PR extrem de bun, apărând la toate televiziunile și stațiile radio, lucru de la care are numai de câștigat orice interpret.

Cât despre Ordinul de Merit, distincție acordată la revenirea acasă de către președintele țării, Igor Dodon, băieții au făcut o glumă:

„Noi purtăm medaliile cu noi în geantă, ca să putem circula gratuit cu troleibuzul.”

Dincolo de glume, le sunt recunoscători șefului statului pentru apreciere și au mărturisit că le transpirau mâinile și picioarele la ceremonia de înmânare a distincțiilor. Băieții au mai povestit că au dat o mare petrecere la Kiev, la care au venit 16 delegații din cele 42 câte erau la Eurovision Song Contest 2017. Managerul formației a povestit că petrecerea moldovenească s-a bucurat de mult mai mult succes, deși ucrainenii au invitat-o pe Verka Serdiuchka.

„Au venit la noi 600 de oameni, iar jurnaliștii au spus că petrecerea noastră a fost cea mai tare dintre toate. Am turnat mult vin moldovenesc gratis, fără limită. La ucraineni așa ceva nu era. Vinul roșu s-a dus tot”, au mai povestit băieții.

La petrecerea care a durat până la 3 dimineața au mai chefuit interpreții Pașa Parfeni și Aliona Moon.