Unul dintre avocații ai apărării lui Donald Trump s-a luptat cu un prezentator NBC News pe marginea comentariilor incendiare ale fostului președinte și a unei aluzii la violența împotriva procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, numindu-și activitatea pe rețelele de socializare drept „proastă”.

„Nu sunt consultantul lui în rețelele sociale”, i-a spus avocatul Joe Tacopina lui Chuck Todd de la NBC la „Meet the Press” duminică. „Cred că a fost o postare prost recomandată pe care unul dintre oamenii săi de pe rețelele de socializare a postat-o ​​și a eliminat-o repede când și-a dat seama de retorica și fotografia care i-a fost atașată”.

Trump a amenințat cu „potențială moarte și distrugere” pe Truth Social ca răspuns la un posibil rechizitoriu împotriva lui în ancheta privind banii tăiați plătiți starului de film pentru adulți Stormy Daniels. Și într-o postare ștearsă de atunci, el a împărtășit și o fotografie cu el însuși ținând o bâtă de baseball, gata de leagăn, alături de DA Bragg – o mișcare care i-a adus disprețul din partea tabloidelor din New York.

Todd a subliniat că Tacopina „se referea doar la bâta de baseball”, deoarece comentariile lui Trump despre „moarte și distrugere” au rămas vizibile pe pagina sa Truth Social.

„Vreau să spun, iată chestia: am trecut prin 6 ianuarie, așa că nu este ca o posibilitate ca retorica lui Trump să creeze violență”, a spus Todd. „S-a întâmplat deja o dată. Nu ești îngrijorat că s-ar putea întâmpla asta?”

Tacopina a răspuns: „Ei bine, nu accept acea propunere, că retorica lui a creat violență. Cred că în ziua aceea a avut loc violență. Dar nu sunt aici să discut despre asta, Chuck. Nu voi apăra sau condamn orice cu privire la rețelele de socializare. Nu asta fac. Nu sunt o persoană cu relații publice cu Trump. Sunt avocat și avocat.”

Personalul de la biroul lui Bragg din Manhattan s-a confruntat cu amenințări tot mai mari în timpul anchetei, inclusiv cu un pachet de „pulbere albă suspectă” care a fost livrat cu o notă adresată lui Bragg, pe care scria: „ALVIN: TE VOI OMORÎ!!!”

În mijlocul anchetei, Trump l-a numit pe Bragg, care este primul procuror negru din Manhattan, „Racist în sens invers”, sugerând, de asemenea, că procurorul primește instrucțiuni de la Departamentul de Justiție, președintele Joe Biden și donatorul miliardar George Soros, potrivit The Associated Presa.

Într-o postare de la Truth Social, Trump a spus că Bragg „REPULZEAZĂ PLANURI ALE LUNATICILOR DE STÂNGA RADICALĂ. ȚARA NOASTRA ESTE DISTRUȘĂ, PENTRU CĂ EI NE SPUN SĂ FIM PAȘNICI!”

În alte postări, am comparat ancheta cu „THE GESTAPO”, numindu-i pe cei implicați „SCUM UMANI”.