Anul 2018 a fost unul de succes pentru compania „Fautor”. Aceasta a reușit să lanseze o nouă gamă de vinuri cu adevărat speciale. Deosebită este și denumirea gamei – „Aurore”, inspirată de la fenomenul aurora boreală.

„Am reușit să lansăm o gamă nouă foarte interesantă, sub denumirea „Aurore”, care oferă niște vinuri, într-adevăr, unicale: fie monosoiuri, apropo, cu soiuri indigene inclusiv, sau cupaje unice chiar în lume”, a menționat co-proprietarul companiei și directorul de marketing și vânzări „Fautor”, Ruxanda Lipcan.

Compania ține să-și surprindă clienții cu vinuri deosebite. „Spre exemplu, în gama „Aurore” puteți degusta un vin din Feteasca neagră – Tempranillo, un soi nou plantat experimental doar de către compania noastră în zona dată”, a spus Ruxanda Lipcan.

Iar gustul și aroma vinurilor sunt de neuitat. Asta o spun cei care au ocazia să guste din licoarea produsă de „Fautor”.

Pe final de an, compania a fost provocată să numească un top trei vinuri. „Pe primul loc ar fi vinul meu preferat – Feteasca Neagră, Rara Neagră. Pe a doua poziție s-ar plasa Fume Blanc, Sauvignon Blanc, baricat șase luni, cu 90 de puncte de la Robert Parker Wine Advocate, iar al treilea vin în top ar fi Aurore Rara Neagră”, a spus Ruxanda Lipcan.

În cadrul Vernisajului Vinului, care a avut loc în luna decembrie, vinul „Negre” de la Fautor Winery a câștigat premiul „Vernisajul în Roșu” pentru cel mai apreciat vin de către consumator.

Sursa: Agora.md