Sărbătorile de Paști din acest an sunt la fel de așteptate ca oricând, dar din cauza situației în care se află întreaga omenire, creștinii vor renunța la petrecerile copioase și se vor bucura de minunea Învierii în izolare. Psihologa Aurelia Balan ne îndeamnă: „De Paște învață lecția Bucuriei!”

Paștele, cea mai mare si veche sărbătoare a creștinătății, vine și în acest an, să împartă tuturor bucurie. Fiindcă, pentru creștini, Învierea este minunea care se arată tuturor credincioșilor sau necredincioșilor.

În acest an, sărbatorile de primăvară, mai ales cele Pascale, tind să pară altfel pentru multă lume. Covid 19 a venit să predea omenirii un șir de lecții și, în zilele mai speciale, face testările pe însușită. Iar în această perioadă, totul se învârte în jurul spiritualității și a nivelurilor ei de dezvoltare.

Nevoia de spiritualitate nu are, în mod aprioric, niciun raport cu fluența materială sau cu componența de societate. Atât bogații, cât și săracii atât cei care sunt împreună cu familia, cât și cei singuri, caută un sens al vieții și își doresc să îl găsească într-un fel sau altul.

Indiferent unde ești, idiferent de cât de izolat ajungi să te simți, în aceste zile fă-ți un mare dar: ridică-ți nivelul de energie și spiritualitate, manifestând bucurie! Sărbătoarea Învierii este ce mai mărită, îmbucurătoare și solemnă dintre sărbatorile anului, nu zadarnic e numită Sărbatoarea Sărbătorilor.

Duminica Învierii nu guvernează doar întocmirea întregului ciclul mobil al sărbătorilor bisericești, ci ne mai amintește și de trecerea noastră de la întuneric la lumină, la întoarcerea repetată la viață, pentru că „Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului ci ca să se întoarcă și să fie viu”.

Iată de ce, chiar și în carantină, de Paște nimeni nu trebuie să fie trist sau să plangă, bucuria fiind sentimentul care domină învierea. Învierea naturii, a energiei, a pământului, a ciclicității, a omului prin toate etapele sale de evoluție.

(Re)Învierea, nu este despre mese copioase și petreceri gălagioase. Nu este despre ce vine din exterior, ci despre ceea ce izvorăște în interior. Ea nu are cum să încălzească pe nimeni până nu se naște în interior. Dumnezeul din tine învie pentru șansa ta de creștere spirituală și psihoemoțională.

Devino Lumină, umplete și împarte Bucurie! Vei simți vindecarea, vei sărbători astfel Paștele

Hristos a înviat!

Autor: Aurelia Balan, dr în psihologie

Foto: Instagram.com