Cu siguranță ați auzit că, un rol major în alegerea partenerului de viață, îl joacă părinții noștri. Despre ce mai exact este vorba, explică Aurelia Balan.

„Una dintre explicații este faptul că alegerea partenerului are o legătură profundă cu felul în care am fost crescuți și cu modelul de iubire pe care l-am văzut la părinții noștri.

Adesea, ne alegem un partener care are trăsăturile negative ale părinților noștri sau ajungem să ne comportăm cu el într-un fel care îl face să devină ca și părinții noștri. Sau, pur și simplu, proiectăm asupra partenerului frustrările și vulnerabilitățile dobândite în copilărie sau în alte relații anterioare. Sau, dimpotrivă, ne alegem un partener cu vulnerabilități complementare: unul este foarte sociabil, celălalt, introvertit; unul este ordonat și are nevoie de planificare, celălalt își dorește spontaneitate și este mai dezordonat.

Citește și: Cum iubesc femeile VS cum iubesc bărbații. Psihologa Aurelia Balan explică de ce simțim diferit

Rostul acestor alegeri ține de evoluția și de maturizarea ambilor parteneri: preiau de la cel de lângă mine ceva ce eu nu am și astfel pot să depășesc în relația de cuplu problemele dobândite în copilărie.

Uneori, cel mai greu lucru este să îi ofer partenerului ceea ce are nevoie. Însă atunci când reușim, relația are numai de câștigat”, spune psihologa.

De ce să ținem cont și cum să evităm greșelile?

„Analiza propriului trecut este însă esențială dacă nu vrem să repetăm greșelile din trecut. La fel de important e de știut că feminitatea și masculinitatea sunt învățate din experiențele pe care le-am avut cu mama și tatăl nostru. Și, invariabil, le transferăm în relația cu partenerul”, încheie Aurelia Balan.


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Sursa: Instagram.com/AureliaBalan