Chiar dacă aceste senzații nu sunt plăcute, ele dovedesc că ești un om bun. Unele senzații neplăcute iau naștere în tine nu pentru a te pedepsi, ci ca o reacție naturală a faptului că ești autoconștientă și empatică. Când știi acest lucru, te poți debarasa de așteptarea nerealistă că trebuie să gândești mereu pozitiv, orice ar fi.

Adevărul este că devine nesănătos să-ți ignori greșelile, deficiențele și slăbiciunile. Ai nevoie de o inima mare, de o minte îndrăzneață și de suflet bun nu doar pentru a-ți acceptă limitele, ci și pentru a te apleca asupra lor pentru a le îndrepta, notează Thought Catalog. Să analizăm semnele care îți arată că ești o persoană bună, chiar dacă nu-ți dai mereu seama de asta.

Suferi de sindromul impostorului

Motivul pentru care te poți simți că și cum nu ești suficient de bună uneori este că, de fapt, îți dai seama de slăbiciunile și lipsurile tale. Acest lucru înseamnă că ești autoconstientă.

Adevărul este că fiecare dintre noi are câteva slăbiciuni și lipsuri, dar nu toți ne gândim la ele, nu toți ne facem griji din cauza lor și nici măcar nu ne dăm seama că le avem.

Faptul  tu faci asta înseamnă  nu cazi în păcatul de a te considera perfectă.

Te temi  vei fi respinsă

Asta înseamnă  ești empaticăMai înseamnă și  pui preț pe valoarea legăturii umane și pe autenticitate. Uneori, când te temi  ai putea ajunge într-o situație în care  te simți jenatărespinsă sau exclusă dintr-un grup, acest lucru se întâmplă pentru  îți pasă de ceea ce simt oamenii. Și  vrei  știi cum îi faci  se simtă.

Te gândești prea mult la greșelile făcute

Acest lucru arată că poți fi conștientă de greșelile pe care le comiți. În loc să le îngropi și să justifici orice ai făcut pentru că așa era bine atunci când le-ai făcut, tu îți analizezi trecutul prin prisma modului în care i-ai făcut pe oameni să se simtă și a ceea ce te-a determinat să comiți acele greșeli. Asta înseamnă că ești mai puternică decât crezi.

Te ierți foarte greu

Iertarea proprie este esențială pentru sănătatea emoțională, iar rezistență la tentația de a lasă deoparte greșelile înseamnă că vrei să te asiguri că nu le vei repeta. Iar acesta e un semn de dezvoltare.

Putem extragem niște învățăminte din greșelile noastre și să trecem peste ele într-un mod mai bun, scrie Thought Catalog. Când ne iertăm prea ușor, facem asta uneori pentru că nu am învățat lecția sau pentru că nu ne luăm în serios faptele.

Îți faci griji că ai supărat pe cineva fără să vrei

Faptul că te îngrijorezi atât de mult pentru că ai putea să fi rănit pe cineva neintenționat arată că ești mai drăguță și mai empatică decât te crezi. Această temere nu înseamnă mereu că te consideri un om rău, ci poate însemna și că nu realizezi că ești un om, cu greșelile sale, că oricine altcineva. Este un nivel profund de sensibilitate și de autoconștiență.

Îți pasă de părerile altora

E normal să nu-ți dorești că părerile altora să-ți influențeze întreagă viață, dar să te intereseze ce cred alte persoane arată că vrei să fii acceptată de grup, ceea ce înseamnă că prețuiești legăturile și relațiile.

N-ar fi deloc util să te preocupe doar părerile altora sau toate răspunsurile pe care le primeșți. Pe de altă parte, ar fi un act de egoism să nu iei în seama impactul pe care îl ai asupra celorlalți.Nu trebuie să te îngrijoreze părerile negative, ci să-ți pese de modul în care se simt cei la care ții.

Izbucnești repede în plâns

Înseamnă că îți exprimi emoțiile. Oricine are impulsul de a plânge și de a-și elibera sentimentele. Mulți cred că a-ți exprimă și a-ți acceptă emoțiile este un semn de slăbiciune. Dar faptul că izbucnești repede în plâns este mai degrabă un semn de putere decât de slăbiciune. Înseamnă că nu ești insensibilă, că nu vrei să fii un om rău, că îți pasă.

Semnul care arată  ești pe drumul cel bun

Persoanele toxice nu-și fac griji pentru felul lor de a fi – trec mai departe, fac ce vor și nu dau doi bani pe efectul acțiunilor lor asupra altora.

Faptul că ție îți pasă despre cum se simt ceilalți este un semn că te descurci foarte bine, mai bine decât crezi. Ai grijă de ține, fii înțelegătoare cu ține și ai mai multă încredere în tine. Ești pe drumul cel bun!

Sursa

Distribuie articolul: