August este luna celor care n-au reușit să prindă o vacanță vara asta. Un cititor fidel al site-ului EA.md, a trimis pe adresa redacției imagini din capitala Cataloniei. A găsit Barcelona azurie, pe alocuri cu măști anti COVID, dar la fel de frumoasă.

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este, de asemenea, al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Orașul se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța. Populația Barcelona este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.

Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turiști: de a se plimba de la rămășițele romane spre cetatea medievală și spre orașul modern cu bulevardele sale deschise, și toate intersecțiile lăsate largi de colțurile clădirilor tăiate în mod unic. Centrul istoric al orașului este aproape plat, în timp ce orașul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

Imaginile au fost surprinse de cititorul EA.md care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: