O fetiță de 9 ani a decedat, iar alta de 10 ani a fost spitalizată în stare gravă, suportând o intoxicație puternică. S-a întâmplat în urma folosirii unui insecticid deosebit de toxic. Copilele erau singure acasă când au decis să-și aplice pe păr soluția, scrie Agora.md.

Fetele au fost transportate în stare gravă la spitalul IMSP Spitalul Raional Hâncești. Cea mai mică dintre minore se afla în stare inconștientă, iar la scurt timp a decedat. Copila de 10 ani a primit un tratament de urgență la același spital iar ulterior a fost transportată prin intermediul serviciului AVIASAN, la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

„Copila a fost adusă în stare gravă, prezentând semne de intoxicație cu o soluție insecticidă. Preparatul a fost folosit în scopul tratamentului pediculozei. Pacientei i-a fost acordat un tratament de dezintoxicare, iar acum starea generală este în dinamică pozitivă”, a declarat pentru AGORA, purtătorul de cuvânt al Institutul Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.

Fetița va rămâne internată câteva zile pentru ameliorarea stării actuale.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 26 august în localitatea Crasnoarmeiscoe din Hâncești. Copilele au rămas singure acasă când au decis să aplice soluția toxică. La moment, mamele ambilor copii sunt plecate peste hotarele Republicii Moldova.

Oamenii legii stabilesc circumstanțele în care s-a produs cazul.

AGORA amintește că ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat în luna iunie că toate instituțiile sanitare de medicină primară vor fi asigurate în mod urgent cu medicamente anti-scabie și anti-pediculoză, iar populația din localitate va fi înștiințată unde poate primi aceste medicamente gratuit oricând.