Pe 20 aprilie, la Orhei, la Complexul Sportiv Raional a avut loc pentru prima data „Maratonul” Run Pink Orhei unde s-au adunat peste 50 de participanți pentru a susține femeile ce luptă cu cancerul mamar. La eveniment au participat familii, colective din diferite orașe și chiar țări, toți au alergat sau mers la pas pentru a le arăta exemplu tinerelor generații.

Tot în acea zi la standul Donez Cosița, a fost tăiată o cosiță și colectate alte cosițe, a fost expus rezultatul precedentelor curse, au fost prezentate peruci din păr natural pentru ca doamnele ce au nevoie de ele să poată proba.

Din campania Donează cosița – primești o carte, inițiață la Orhei, care va avea loc până la finele lunii aprilie, la moment s-au adunat 50 de cosițe. Nu au lipsit medicii ce s-au oferit voluntar să asiste la eveniment și au fost gata să răspundă la toate întrebările și au vorbit despre prevenție.

Datorită vânzărilor de bilete și donații, organizatorii au reușit să adune 11 mii lei, bani care vor servi la confecționarea perucilor din păr natural. Pentru a-și demonstra și mai mult solidaritatea cu această cauză, participanții de la mic la mare au format o fundița roz din persoane care putea fi văzută de la înălțime.

Run Pink Moldova și clubul de carte Nici O Zi Fără Lectură doresc să aducă sincere mulțumiri pentru susținere tuturor partenerilor și voluntarilor implicați pentru ca acest eveniment să aibă loc. Run Pink pentru că îți pasă!

Distribuie articolul: