Astăzi legendarul Freddie Mercury ar fi împlinit 75 de ani. Cu acestă ocazie vrem să vă povestim mai multe lucruri mai puțin știute despre artist. 

Filmul „Bohemian Rhapsody” aduce în atenţia publicului fapte interesante din viața lui Freddie Mercury, unul dintre cei mai iubiţi artişti ai tuturor timpurilor. Primul ar fi că numele său real a fost Farrokh Bomi Bulsara şi s-a născut în Zanzibar.

La vârsta de 17 ani, Freddie Mercury şi familia sa au fost forţaţi să plece din Zanzibar în Anglia. În tinereţe, Freddie a muncit la aeroportul Heathrow, unde căra bagajele călătorilor. De altfel, în 2018, pe 5 septembrie (ziua de naştere a artistului), angajaţii de pe Heathrow i-au adus un omagiu, dansând în faţa călătorilor pe melodiile trupei Queen, scrie Mediafax.

Deşi era cunoscut pentru ieşirile sale extravagante pe scenă, reuşind să electrizeze publicul, oamenii din anturajul artistului spun că acesta era foarte timid în viaţa sa personală, fiind unul dintre motivele pentru care el a acordat foarte rar interviuri.

Îi plăceau pisicile şi la un moment dat avea 10. De câte ori era în turneu, suna acasă să vadă cum sunt animalele sale preferate. Avea chiar un cântec dedicat pisicilor sale („domnul Bad Guy”).

Freddie a obţinut o diplomă în artă şi design grafic la Ealing Art College, folosindu-și ulterior cunoştinţele pentru a construi emblema trupei Queen.

Între 1970 şi 1976 a avut o relaţie cu Mary Austin, la trei ani de la momentul în care s-au mutat împreună, Freddie cerând-o de soţie pe aceasta. În 1976 relaţia lor s-a terminat, după ce artistul i-a spus despre orientarea sa bisexuală. Momentul se regăseşte şi în fimul „Bohemian Rhapsody”. Freddie (interpretat de Rami Malek) îi spune lui Mary: „Cred că sunt bisexual”, iar ea îi răspunde „Nu, Freddie. Eşti gay.”

Freddie i-a dedicat lui Mary „Love Of My Life”, spunând despre ea: „Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary, dar este imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary, şi nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o nevastă”.

Mary Austin, cea care i-a rămas aproape toată viaţa sa, trăieşte şi azi, împreună cu familia ei, în casa artistului. Ea a rămas cu mare parte din avere, sume considerabile mergând şi către Jim Hutton (iubitul lui Freddie din perioada 1985-1991), dar şi către bucătarul şi asistentul său.

Freddie Mercury era de religie zoroastrian (una dintre cele mai vechi religii ale populaţiei din Asia Centrală şi Iran). La moartea sa, un preot zoroastrian a ţinut slujba. A fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar singurul om care ştie unde se află îngropată cenuşa este Mary Austin.

Freddie Mercury a murit la vârsta de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991. A anunţat cu doar o zi înainte în mod public că este bolnav de SIDA: „Acum a venit timpul pentru ca prietenii şi fanii mei din toată lumea să afle adevărul şi sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine”.

 

Distribuie articolul: