Anual, pe 27 ianuarie, creștinii ortodocși din Republica Moldova o sărbătoresc pe Sfânta Nina, luminătoarea Georgiei – Sfânta care a luptat cu superstițiile și obiceiurile păgâne.

Sfânta Nina (În limba georgiană Nino) s-a născut la sfârşitul secolului III în Capadocia, unde locuiau mulţi georgieni. Era rudă apropiată a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit unui vechi manuscris, fiind chiar verişoara acestuia. Părinţii ei erau membri ai aristocraţiei capadociene şi, după tunderea lor în monahism, educaţia şi grija Ninei a fost încredinţată Patriarhului Iuvenalie. Auzind de poporul georgian care încă zăcea în păgânism, fecioara Nina a călătorit în Georgia unde într-o perioadă scurtă de timp a câştigat iubirea poporului georgian.

Foto: ortodoxia.md

Conform ortodox.md, Sfânta Nina a învățat bine Sfânta Scriptură și textele liturgice iar la un moment dat, a aflat despre cămașa fără cusătură a Mântuitorului (vezi Ioan 19, 23-24) și a început să se roage Preasfintei Născătoare de Dumnezeu să o învrednicească să se închine sfântului veșmânt. Preasfânta Născătoare i-a ascultat rugăciunile și, arătându-i-se în vis i-a pus în mână o cruce pentru a o apăra de vrășmașii văzuți și nevăzuți și i-a poruncit să meargă în Georgia să predice Evanghelia și să găsească sfânta cămașă. Când s-a trezit, Sfânta Nina a văzut că ținea în mână, cu adevărat, acea cruce.

Cu această ocazie, haide-ți să aflăm ce semnificație are numele Nina!

Foto: nuVeiCrede

  • Există o mulțime de controverse și versiuni despre originea numelui Nina, dar majoritatea istoricilor se înclină spre rădăcinile grecești. Regele grec Nin (în textele biblice Nimrod) a fondat orașul asirian din Ninive, pe care Herodot în notele sale îl numește în mod grecesc Ninos.
  • Potrivit unei alte versiuni, numele Nina provine de la zeița sumeriană Ningal, care în limbile străvechi ale sumerienilor și asirienilor, care se închinau și zeitei, înseamnă „mare doamnă”.
  • Cea de-a treia versiune – Nino, cu accent pe ultima silabă, este considerată un nume georgian, care a schimbat încheierea în pronunția rusă. Acest nume este încă foarte popular în Georgia.

Femeia cu numele Nina are caracterul unui încăpățânat și independent. Datorită intuiției sale, ea știe întotdeauna ce vrea. În vederea îndeplinirii obiectivului său este mereu cu  pași credincioși și fermi. Trăiește cu ziua de azi și e mereu îndrăzneață. Vrea ca oamenii din jurul ei, să o trateze cu respect. 

Potrivit jhy.scrieunblog, această femeie are un aspect atractiv. Foarte sexy, frumoasă și elegantă. Principalele caracteristici care influențează modul ei de viață – este liniștea sufletească, integritatea, independența, sensibilitatea și stima de sine.

Distribuie articolul: