Încă din cele mai vechi timpuri, inelele au fost bijuterii prin intermediul cărora oamenii transmiteau mesaje codate despre statutul lor și rolul lor în societate. Nu numai că sunt accesorii care înfrumusețează mâinile, dar sunt și o formă de comunicare non-verbală, scrie Descopera.ro.

În zilele noastre, inelele sunt bijuterii nelipsite, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Și cu siguranță cele mai cunoscute inele sunt cele de logodnă sau verighetele care se poartă pe inelar, iar simbolistica lor este mai mult decât evidentă. Iată ce înseamnă să porți un inel pe un anumit deget, ce transmiți prin acesta și ce energie atragi.

Inele pe degetul arătător

Inelul așezat pe degetul arătător este un simbol al puterii. Marile personalități ale istoriei precum preoții, regii, faraonii egipteni obișnuiau să poarte inele pe acest deget, tocmai pentru a-și exprima statutul social și puterea pe care o dețineau. Actualmente, atunci când porți un inel pe index, informal, înseamnă că îți place să atragi atenția și să fii în centrul discuțiilor. El conferă farmec și șarm ținutelor. În 2021, inelele din aur sunt printre cele mai apreciate și căutate bijuterii. Prin urmare, există o mulțime de modele care se pot purta pe degetul arătător, în special cele subțiri și fine, dar și cele de tip statement.

Inel pe degetul mare

Persoanele care poartă inele pe degetul mare sunt, in general, nonconformiste, directe și pasionale. De asemenea, acestea indică și o orientare sexuală diferită. Prin urmare, mesajul codat pe care-l transmiți în exterior este nuanțat și necesită o mai mare atenție atunci când îl combini cu diferite ținute. De multe ori, ceea ce se transmite prin acest inel este că persoana care-l poartă dorește să se afirme și să exceleze în ceea ce face.

Inele pe degetul mijlociu

În trecut, inelele adesea se purtau pe degetul mijlociu atunci când femeile sau bărbații doreau să declare apartenența lor la o familie aristocrată. În principiu, un inel pe degetul mijlociu denotă bunăstare și apartenență la o clasă superioră a societății. Actualmente, persoanele care poartă inele pe aceste deget au mare încredere în ele și este chiar recomandat pentru cele care au stima de sine scăzută să-l poarte la fel pentru a atrage această calitate.

Inele pe inelar

Tradiția purtării verighetelor pe inelar a apărut în secolele III-IV d.Hr. Încă din perioada Imperiului Roman, soții își dăruiau unul altuia inele din bronz pe care le purtau pe inelar ca declarație de iubire și angajament. De altfel, se spune că din acest deget pleacă o venă direct la inimă. Persoanele care poartă inelele pe acest deget, exceptând cele de căsătorie, au o înclinație spre arte. Deseori vei întâlni actori, pictori, sculptori cu astfel de bijuterii pe inelar.

Inele pe degetul mic

Purtarea inelelor pe degetul mic este întâlnită mai des la bărbați, decât la femei. Ele transmit subtil statutul profesional și sunt purtate de politicieni, diplomați, oameni de afaceri sau chiar frizeri. Femeile care poartă un inel mic pe acest deget sunt elegante, cochete și feminine.

Simbolistica acestor frumoase bijuterii este stufoasă și merită să o cunoști în detaliu. Deseori ai tendința involuntară, atunci când te întâlnești cu o persoană pentru prima dată, de a o „citi” printr-o scanare rapidă a mâinilor. Acest lucru îți poate furniza informații prețioase despre acel om și în felul acesta vei ști cum să o abordezi.