Unicul centru de dezvoltare a industriilor creative din țara noastră, Artcor celebrează prima aniversare. Pe parcursul unui an de activitate, Centrul a organizat peste 100 de activități pentru comunitate și antreprenori, la care au participat mai mult de 10.000 de persoane.

Pentru a marca aniversarea, platforma va desfășura o serie de activități, care vor demara pe 3 iunie cu un eveniment online, începând cu orele 16.00 și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook  Artcor. În cadrul evenimentului Artcor va prezenta broșura industriilor creative și va organiza discuția: Cum crește o industrie?  Activitățile primei zile de evenimente vor culmina cu un concert, susținut de Elias Tadeus.

Invitații de onoare sunt:

  • Excelența sa, Anna Lyberg, ambasadoare a Suediei în Republica Moldova
  • Excelența sa, Steven Fisher, ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova
  • Scott Hocklander, șef al Misiunii USAID Moldova
  • Igor Șarov, ministru al Educației, Culturii și Cercetării
  • Olga Radu, preşedintă a Asociaţiei Companiilor din Industriile Creative din Moldova
  • Victoria Melnic, rectoră a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Activitățile dedicate aniversării vor continua pe 4 și 5 iunie cu expoziții grafice, workshop-uri tematice, reprezentații artistice și vor culmina cu un performance live, susținut de Zdob și Zdub și performance-uri electronice, susținute de Modular, Andrew Rayel.

Artcor este rezultatul parteneriatului public-privat în valoare de peste 15 milioane de lei, creat prin contribuția comună a partenerilor strategici USAID, Suedia și UK aid, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) și Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR).

Distribuie articolul: