O arhitectură deosebită, lucrări impresionante și fațade de milioane, doar că toate nu sunt la locurile sale. Când vezi o construcție ce datează încă din secolul XIX, alături de cea din secolul XXI, apar semne de întrebare. Concept, ar putea spune cineva, dar nu e și în cazul nostru. V-am intrigat? Atunci haideți să vedem despre ce locație vorbesc. 

Epuizați de lecții online, profesorii și studenții caută alternative de a ieși în teren, în special când studiezi jurnalismul. În cadrul unui laborator, soluția a fost găsită. Studenții, împreună cu lectorul universitar au mers la Artcor. Cineva entuziasmat, cineva mai puțin. Zâmbete, emoții de fericire după revedere și discuții – toate au fost absorbite de pereții clădirilor ce adună istorii umane, zilnic, practic non-stop. Unii pereți ascultă chiar de-a lungul secolelor istoriile oamenilor, care vin aici să se relaxeze sau pur și simplu să petreacă timpul frumos cu aproapele său. Indiscutabil, este un loc atmosferic.

Dacă unii studenți au venit să învețe despre reportajul cultural, atunci alți studenți au venit să-și verniseze picturile, care ulterior vor fi examinate de către profesori. Cu cafeaua în mână fac drumuri dintr-o ușă-n alta, unii chiar fără pic de emoții. Altcineva, pictează într-un mic labirint, așa ca să nu-l observe nimeni. Alege culorile cu atenție, pregătește pensulele și transpune toate imaginile din gând, direct pe pânză.

Viitorii jurnaliști și-au găsit loc pe „tribune”, alături de profesoară. Toți stau foarte atenți și concentrați, încearcă să se implice în discuție, mai pe scurt, sunt atrași de ceea ce fac. Pe lângă ei se strecoară tot mai mulți oameni, cineva vine să-și facă fotografii, cineva să ia masa, iar cineva cu laptopul și cafeaua, să lucreze în aer liber. Diferiți oamenii, d-apoi clădirile?

Vorbind despre arhitectură… prin arhitectură îți dai seama că trăim într-o prăpastie dintre secole, în două extreme atât de diferite, iar noi nicidecum nu putem alege una singură, după care să ne conducem. Fie ne întoarcem la origini, fie mergem mai departe.