Metalele prețioase au fost întotdeauna la mare căutare și au înnobilat evenimente deosebite din viața personală. Cu mult mai accesibile dar și deosebite sunt bijuteriile create din materiale neprețioase, cu un colorit și factură mult mai largă. Ce argumente vă aduce creatoarea de bijuterii Carolina Portarescu, pentru a alege să purtați și să dăruiți bijuterii handmade.

Aveți o schemă veche de la calculator? Carolina Portarescu o transformă într-o bijuterie IT

Susții artizanii

Și bijuteriile din metale prețioase sunt făcute manual și este o muncă grea, pe care nu o vom neglija. De ce însă ar opta cineva pentru handmade, în înțelesul modern al cuvântului, ar fi probabil, în primul rând pentru că alegi să cumperi de la un meșter artizan, nu de la o companie mare sau un brand mega-cunoscut.

Mult mai accesibile ca preț

Al doilea argument ar fi prețul, însă și aici există excepții pentru că sunt bijuterii din metale neprețioase ale căror preț se egalează cel al bijuteriilor din metale nobile.

Unicitatea

Bineînțeles că există bijuterii unice din metale nobile însă aici ne întoarcem din nou la preț, care poate fi unul cosmic, în timp ce poți avea ceva cu totul special, unic și „ca la nimeni”, cu o investiție minimă.

Le poți purta zilnic

Un ultim argument ar fi ocazia când optezi pentru o bijuterie handmade, pe care o poți purta zilnic, o poți asorta la diferite ținute, mai puțin o bijuterie din metale nobile deși și aici există excepții.

Despre bijuteriile IT, pe care le creează, Carolina Potarescu spune:

„Mă încântă idea de reciclare și dacă de la început îmi cream bijuteriile cu ochii arzând și cu gândul „uite ce bine îmi iese”, acum au devenit, cel puțin pentru mine, şi un simbol al luptei cu risipa și un simbol al reciclării. Mesajul bijuteriilor mele vreau sa fie unul foarte clar, pașnic, cuminte și tacit: reciclarea este viitorul planetei pe care trăim.”

Foto: Facebook.com/BeautIT