Fostul fotomodel s-a născut la puțină vreme după Cel de-al Doilea Război Mondial, la data de 20 aprilie 1947.

Karyn Calabrese susține că secretul său este… hrana vie. Sau, mai bine zis, dieta raw vegană. După cum se știe, veganismul presupune abținerea de la alimentele de origine animală, dar în cazul dietei adoptate de către Karyn vegetalele sunt consumate exclusiv în stare crudă, minim procesată.

194234775_1280x720

Pentru cei care susțin că n-ar rezista unui asemenea regim alimentar sau că s-ar simți lipsiți de vlagă în urma unei diete fără carne, lapte și ouă, trebuie spus că, din punct de vedere profesional, Karyn este, la etatea sa, o persoană activă, energică. A deținut, de-a lungul timpului, mai multe afaceri în domeniul alimentar.

Foto: Crain's Chicago Business

Foto: Crain’s Chicago Business

Unul dintre restaurantele sale este cel mai longeviv din SUA, dintre cele specializate în hrana vie. Deși tocmai a intrat în rândul septuagenarilor, Karyn n-are nevoie de mai mult de 4 ore de somn pe noapte, grație regimului său alimentar. În organismul unei persoane care își procură „nutrienții” de la fast-food, kilogramele în plus sunt aproape inevitabile și acompaniate, adesea, de glicemia sporită și de inflamația cronică – care îmbracă forma diferitelor boli. Dacă mai adăugăm influența poluării și a stresului cotidian, aceste persoane ajung, deseori, să fie victimele îmbătrânirii premature.

Foto: veggiebucks.com

Foto: veggiebucks.com

Karyn Calabrese a adoptat dieta vegană axată pe crudități (dieta raw-vegană) cu decenii în urmă, pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a evita acumularea kilogramelor în plus. Dacă stăm bine să ne gândim, milioane de ani strămoșii noștri au consumat hrana fără a o găti cu ajutorul focului, la fel cum o consumă cea mai mare parte a speciilor din lumea vie. S-ar putea ca acest articol să vă inspire, dar vă avertizăm că e periculos să adoptați de pe o zi pe alta dieta vegană. Înțelept este să începeți să consumați cât mai multe vegetale crude, reducând gradual consumul de dulciuri, făinoase, alimente procesate și produse de origine animală.

Sursa: cunoastelumea.ro

Distribuie articolul: