Sculptoplastia este o terapie unică, creată de Iulia Avram, care se bazează nu doar pe modelarea fizică, ci și cea emoțională. Iulia Avram și-a împărțit metodele care oferă frumusețe fizică și interioară, prin cartea „Sculptoplastia, arta modelării ființei”, pe care o va lansa astăzi, ora 18:00, la Berd's Design Hotel Chișinău.

Invitată în studioul Ea.md, Iulia a dezvăluit câteva idei despre sculptoplastie și importanța iubirii de sine.

Prin arta modelării ființei, înțelegem că noi suntem maieștri și noi putem sculpta lumina ca să iasă să lumineze chipul. Este arta de a ne privi, prin ochii noștri, ființa noastră. Arta de a descoperi copilul din noi, de a învăța că într-o grădină cu pomi emoționali să alegem fructul bucuriei.

Sculptoplastica este o artă complexă. La început a fost doar o metodă de masaj profund de lifting facial. De fapt se spunea că este o metodă de modelare a feței fără bisturiu. Ulterior, vâzând cum se modelează chipul, se luminează privirea, zâmbetul deja apare, am înțeles că totuși accesăm niște trasee care sunt emoționale.

Noi toți depindem de emoție. De la naștere și până la ultima suflare, culegem emoțiile noastre. Deci, suntem cu adevărat ceea ce culegem.

De aceea, e foarte ușor să vezi un om pe chip, dacă e trist sau îngândurat sau vesel. Atunci ne dăm seama ce mod de viață a dus.

Nu este atât de ușor să-ți gestionezi emoțiile. Prima etapă se numește „oglinda”. Aici mă refer nu doar la oglinda în care ne privim. Acolo ne vedem parțial.

În adevărata oglindă facem o călătorie interioară, o călătorie spre sine. Acolo se petrece transformarea, acolo este magia de a te conecta cu tine însuți.

Noi venim pe lume singuri și ne ducem singuri. În viață ne agățăm de diferite modele, așteptări, lucruri, oameni. Trebuie să ne eliberăm și ne oferim libertatea de a alege.

Primul pas spre modelare este acceptarea. Deseori, când ne privim în oglindă, accentuăm ceea ce nu ne place, pe când trebuie să învățăm să scoatem în evidență calitățile noastre. Asta înseamnă sensul vieții.

Bătrânețea e frumoasă, dacă știm să păstrăm tinerețea și spiritul jucăuș.

Fizicul contează, însă nu trebuie să punem accent pe el.

De câte ori ne privim în oglindă, trebuie să ne admirăm și să spunem „te iubesc”.