Această varietate de nuci poate contribui la evitarea unor probleme de sănătate, printre care se numără și afecțiuni ale inimii. De asemenea, poate susține procesul de slăbire.

Nucile de caju conțin fibre, magneziu, cupru, mangan, fier, zinc și vitamina K, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății. Aceste nuci conțin o cantitate semnificativă de fibre, ceea ce face ca organismul să aibă nevoie de mai mult timp pentru a le digera, ceea ce duce la o senzație de sațietate mai îndelungată.

Caju:

o sursă bună de magneziu O porție de 30 de grame de nuci de caju acoperă aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de magneziu. Magneziul are un rol important în numeroase funcții ale organismului, precum reglarea tensiunii arteriale și metabolismul vitaminei D. Având și un conținut semnificativ de calciu, aceste nuci sunt excelente pentru sănătatea oaselor.

Consumul de nuci de caju previne problemele de inimă și este recomandat chiar și persoanelor cu diabet O parte semnificativă a grăsimilor din nuci de caju provine din acidul stearic, care pare să aibă un impact redus asupra colesterolului “rău” LDL, potrivit cercetărilor. Astfel, persoanele care consumă o porție mică de nuci de caju în fiecare zi pot observa o mică scădere a colesterolului LDL, ceea ce reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace.

Nucile de caju sunt sărace în carbohidrați, în special în comparație cu multe alte gustări obișnuite. Acest lucru limitează impactul lor asupra nivelului zahărului din sânge, ceea ce le face o alegere bună pentru persoanele cu diabet de tip 2 și pentru cei care doresc să prevină această afecțiune.

Mănâncă nuci de caju dacă dorești să slăbești Nucile de caju sunt o sursă excelentă de proteine (7 grame de proteine la 100 de grame de nuci). Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate, deoarece stimulează rata metabolică și creează senzația de sațietate. Grăsimile monosaturate găsite în nucile de caju sunt cunoscute pentru contribuția lor la pierderea în greutate prin creșterea metabolismului și echilibrarea nivelului de colesterol din sânge. Desigur, așa cum se întâmplă cu orice tip de nuci, ele au un conținut caloric semnificativ, așa că trebuie consumate cu măsură.

Există mai multe moduri de a integra nucile de caju în dieta ta pentru a susține procesul de slăbire. Le poți adăuga în salate pentru o textură crocantă sau le poți folosi pentru a prepara un smoothie cu nuci de caju și afine. De asemenea, le poți include în terci de ovăz, orez sau quinoa, sau poți pregăti granola cu nuci de caju și stafide.

Datorită aportului lor de nutrienți și antioxidanți, nucile de caju contribuie și la întărirea sistemului imunitar. Asigură-te că în sezonul rece ai o cantitate semnificativă de nuci de caju în dietă pentru a preveni simptomele neplăcute de răceală și gripă.