Vestea bună este că acest desert poate fi făcut cu aproape orice fel de fructe care se găsesc la noi, care cresc în Moldova. „E aromat, dulce-acrișor cu o textură umedă, dată de prunele suculente îmbibate cu zahăr brun”, ne asigură Victoria Marcu, autoarea blogului BunaPapa. De la ea am „furat” rețeta și v-o dăm cu drag și vouă.

„Orice mică sau mare plăcere e trecătoare, lăsând loc unei alteia, la fel de mică la moment. Ori, fericirea se acumulează câte un pic, pic cu pic dacă alegi să observi doar lucrurile bune și frumoase în jur. Dacă, crezi că ele nu sunt îndeajuns ca să te entuziasmeze suficient, atunci nu-ți rămâne decât singur instant să le creezi sistematic. Zi de zi. Nimic mai simplu. Clătită cu prune, Clafoutis – desert frantuzesc”, ne spune autoarea.

Ingredientele::

🍑 10 prune,
🍑  4 ouă,
🍑  1 cană făină de migdale,
🍑  1 cană lapte, (de cocos/nuci),
🍑  100g zahar brun,
🍑  1 lgț. extract de vanilie,
🍑  20g unt.

Mod de preparare:

🍑 Tăiem în jumate prunele (în prealabil spălate), scoatem sâmburii și le amestecăm cu zahăr, apoi le așezăm în tava unsă cu unt.
🍑 Mixăm ouăle, făină și laptele pănă obținem o compoziție omogenă și subțire. Adăugăm la final aroma de vanilie.
🍑 Adăugăm aluatul peste fructe și dăm la cuptor pentru aprox. 25 min. la 180 C.
🍑 Servim rece cu voie bună.

Să ai BunaPapa!