Atunci când te gândești la acțiunea apei de gură, cu siguranță singurul lucru care îți vine în minte are legătură cu împrospătarea respirației. Dar această soluție de îngrijire nu ar trebui folosită doar în acest scop, pentru că mai are o mulțime de beneficii de oferit.

Iată în câte moduri inedite poți să folosești apa de gură! Folosește apa de gură pentru a…

1. … scăpa de mătreață.

Apa de gură se poate dovedi o soluție miraculoasă în lupta contra mătreții. După ce te-ai spălat pe cap cu șampon, aplică la final puțină apă de gură la rădăcina firelor de păr. Lasă remediul să acționeze câteva minute, apoi clătește-te bine.

🌨GET RID OF DANDRUFF FAST!❄ All you need is ORIGINAL Listerine! Yes the mouthwash 💦 ❣In a spray bottle, fill it half with Listerine and half with water. Shake it up! ❣AFTER you shampoo and condition your hair, spray the mixture onto your SCALP only! ❣let it sit on ur scalp for a few mins ❣wash out with water (do not shampoo) Your scalp will feel tingly, cool and refreshed and it will be dandruff free!! #sofreshandsoclean #fresherthanyou 💡listerine has menthol, thymol, eucalyptol and methyl salicylate – all which make it an anti-fungal, anti-septic and and anti-inflammitory and PERFECT for getting rid of dandruff.💡 #diy #hudabeauty #vegas_nay #wakeupandmakeup #brian_champagne #makegirlzvid #laurag_143 #hairmakeupdiary #makegirlz #liveglam #makeupvideos #makeupclips #makeupcoach #hairmakeupdiary #diytop

O postare distribuită de Farah D (@farahdhukai) pe

2. … a dezinfecta o rană.

Te-ai rănit și nu ai spirt ori altă soluție dezinfectantă la îndemână? Pune puțină apă de gură pe o bucată de vată și aplică pe zona respectivă. Acest produs are alcool în compoziție, astfel că va ține la distanță bacteriile de rana deschisă. Te va ustura pielea, așa că pregătește-te să sufli puternic pentru a diminua senzația.

3. … a împrospăta șosetele.

Oricât ai spăla șosetele simți că nu sunt suficient de curate ori că nu miros a prospețime? Adaugă puțină apă de gură la următoarea spălare și vei uita de aceste neplăceri. În plus, vei reuși să le dezinfectezi mai bine în acest mod.

4. … a trata micoza piciorului.

Dacă te confrunți periodic cu micoza, apelează la ajutorul apei de gură. Aplic-o pe puțină vată, apoi tamponează zona cu probleme. Bineînțeles, este recomandat să utilizezi produse speciale pentru această afecțiune, însă, dacă nu ai nimic la îndemână, poți să apelezi și la acest remediu.

5. … a calma mâncărimile provocate de insecte.

Știm că în sezonul cald mâncărimile provocate de insecte sunt o senzație des întâlnită. Nimic nu pare să le calmeze în acele momente, dar lupta va fi ca și câștigată dacă vei avea la îndemână apă de gură. Aplică soluția salvatoare într-o cantitate mică pe zona respectivă și așteaptă să își facă efectul. Nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute până ca mâncărimea să se diminueze.

6. … a spăla vasul de toaletă.

Ce faci atunci când nu mai ai produse pentru curățarea toaletei în casă și afli că vei avea parte de musafiri? Recurge la planul B! Apa de gură te poate ajuta și în acest caz. Pune în jur de o ceașcă din această soluție în vasul de toaletă. Așteaptă să își facă efectul o oră, după care curăță bine WC-ul cu ajutorul unei perii de toaletă. Vei scăpa de mirosuri neplăcute și de urme de mizerie, scrie Divahair.ro.

Tu ai folosit apa de gură și în alte scopuri în afară de cel pentru care este comercializată?

Distribuie articolul: