Tânărul fotograf Dumitru Vlah și-a propus să lanseze un proiect inedit, numit „Defecte Perfecte”, prin care vrea să accentueze frumusețea persoanelor cu o anumită condiție sau aspect exterior. Astfel, acesta a descoperit-o pe Anya, o tânără cu vitiligo, care a acceptat să-i fie model pentru o zi.

„Ea este Anya și este o fată specială. Ea are Vitiligo, iar pentru cei care nu știu, Google zice că Vitiligo este o afecțiune, boală sau defect care duce la distrugerea pigmenților de piele. Cu partea a doua sunt de acord, cu prima – NU.

Anya nu este bolnavă și petele pe care le are pe tot corpul său o face și mai specială și un suflet și mai frumos. Ea s-a confruntat în școală cu bulling unde era numită de către ceilalți colegi „pătată” sau și mai rău „fata nespălată” din cauza „defectului”. Groaznic. Nici nu vreau să-mi imaginez prin ce a trecut ea doar fiind diferită”, spune fotograful.

„Din acest considerent am început proiectul „Defecte Perfecte” în care voi fotografia oameni pe care societatea noastră îi consideră „diferiți”. Astfel vreau să aduc în lumină și să vă arăt cât de minunați și cât de multă frumusețe acești oameni pot emana. Data viitoare când vedeți pe stradă pe cineva care nu e la fel ca voi, nu judecați, dar încercați să îi găsiți „iziumenica” și să îi oferiți un zâmbet”, ne îndeamnă acesta.

„Îi mulțumesc mult pentru curajul care a dat dovadă acceptând să facă parte din proiect. De ce? Pentru că sunt sigur că nu e ușor să te accepți într-o societate unde coperta unei cărți e ceea după ce judecăm conținutul”, a încheiat Dumitru.

Vitiligo este o afecțiune care se manifestă prin apariția unor pete albe pe piele și NU este o boală contagioasă.

Descoperiți mai multe fotografii cu Anya care, indubitabil este o tânără extrem de frumoasă.

Foto credit: Dumitru Vlah

Sursa: Facebook.com/DumitruVlah

Distribuie articolul: