La prima vedere anul 2021 nu a fost cel mai bun an, dar asta pentru că știm să ne concentrăm doar la partea goală a paharului. Pandemia ne-a schimbat viața și ne-a pus în situații destul de delicate, dar cred că am înțeles cu toții că trebuie să fim responsabili să ne adaptăm și să ne trăim viața. 

Anul care stă să ne părăsească a adus multe lecții și lucruri bine. Eu vă propun să vă amintiți împreună cu noi câteva dintre ele. 

Se vorbește mai mult despre sănătatea mintală 

Anul acesta, ca niciodată, a abundat în materiale despre sănătatea mintală. Tot mai mulți jurnaliști fac proiecte legate de acest subiect și tot mai mulți specialiști s-au mutat pe social media pentru ai ajuta pe cei aflați în clipe grele. Acum nu mai este o rușine să spui că te simți rău și nu știi de ce…

Am învățat că se poate fără filtre 

Norvegia a devenit anul acesta prima țară care a propus prin lege că, atunci când influencerii folosesc filtre ce alterează trăsăturile chipului și formele corpului, să menționeze explicit acest lucru. Decizia își propune să diminueze efectele negative ale rețelelor sociale asupra stimei de sine și a sănătății mentale.

Folosim mai puțin plastic

La nivel global, se folosește mult mai puțin plastic decât în anii precedenți. Folosirea veselei, paielor și pungilor din plastic nereciclabil a început să fie reglementată și interzisă în tot mai multe țări ale lumii.

Pandemia i-a făcut pe mulți să renunțe la joburile nepotrivite

Timpul petrecut acasă i-a făcut pe mulți să conștientizeze că job-ul pe care îl au nu îi facDar fericiți și că nu se ocupă cu ceva în care să fie inspirați să de-a tot ce au mai bun. Astfel, mulți au luat decizii curajoase în ceea ce privește viața lor profesională.

Dar tu, ce lucru bun ai luat de la anul 2021?

 

Distribuie articolul: