„Foarte curând după ce ne căsătorim ne dăm seama că nu e ușor să fii într-o relație. A trebuit să învăț din multe greșeli cum gândește un bărbat ca să fiu fericită cu el”, notează pe blogul personal Alina Russu. Vă invităm mai jos să descoperiți câteva idei prețioase pentru a putea deveni femei iubite în familii armonioase.

M-am convins că succesul într-o relație vine după multe, multe, multe EȘECURI. 

E adevarat că poți fi fericită fără un bărbat! Și nu depinzi de el ca să ai succes pe plan personal și profesional. DAR, dacă suntem sincere, absolut sincere, toate ne dorim un umăr pe care să punem capul. Ne dorim să avem alături un bărbat care sa ne iubească și să ne alinte și la 60 de ani așa ca acum. Și nu vrem să îmbătrânim singure. Îmi aduc aminte că mergeam în mașină cu o doamnă în vârstă de 85 de ani și la un moment dat, când s-a oprit la o stație de alimentare, soțul o ajunge din urmă, îi deschide portiera mașinii, o sărută cu drag și apoi se uita la mine și-mi spune: „Te rog să ai grijă de ea astăzi!”

De ce așa de puține cupluri ajung să-și păstreze iubirea pana la această vârstă? 
„De ce căsătoriile moderne sunt așa de fragile?”

Alina Russu, bloggeriță

A venit la noi în vizită un cuplu să ne invite la nunta lor. Nu voi uita niciodată entuziasmul cu care povestea ea despre campionatul de fotbal la care a cumpărat bilete pentru amândoi. El era un fotbalist devotat.
„Irina, întotdeauna ți-a plăcut fotbalul?”
„Nu, doar de când l-am întâlnit pe Andrei!”
Ne povestea ca a învățat toate regulile jocului ca să meargă cu el și să-l încurajeze la fiecare meci.

Toate eram la fel ca Irina. Eram entuziasmate și pline de admirație. Dar undeva pe drum pierdem interesul față de ceea ce-l preocupă pe el. Ne gândim doar la interesele noastre. DAR ne așteptăm să fim iubite tot cu atâta afecțiune!!! Ne comparăm cu alte femei și îi reproșăm că nu ne tratează ca înainte.

Dar asta nu-l face să ne iubească mai mult!!!

Te-ar putea cineva forța să iubești? Nu. Vrei un motiv din care să iubești. La fel și soțul tău. Faptul că ești căsătorită cu el și aveți copii împreună nu e un motiv suficient să te iubească. Trebuie să-i oferi ceea ce l-a făcut să fie atras de tine PRIMA DATĂ. Care era farmecul tău? Cu ce l-ai fascinat?

E adevarat că pare nedrept. Și noi vrem un motiv să iubim. Dar nu poți face ceea ce nu poți.

Nu-i poți spune să te iubească, dar POȚI să faci SĂ VREA să te iubească. Poți să stârnești dragostea.

Un bărbat e atras de femeia care simte cu el, îl admiră, îl apreciază, îl înțelege, se interesează și crede în el. Fiecare bărbat are nevoie să fie RESPECTAT, APRECIAT și SUSȚINUT ÎN SCOPURILE LUI de femeia care îl iubește.

Nevoia de a fi RESPECTAT

Un consilier pe relații maritale, povestește istoria unei fețe foarte frumoase care era destul de credulă în raport cu bărbații. S-a căsătorit cu un arab care după nașterea primului copil a început să bea și în timpul beției și acceselor de furie o bătea și se purta cu ea cu dispreț. Consilierul a sfătuit-o să-l părăsească ORI dacă vrea să rămână cu el de dragul copiilor, atunci să pună la cale un plan prin care să-l câștige. Strategia a fost să îi ofere respectul pe care nu-l merită. A mers acasă și a început să-l trateze că și cum ar fi devenit bărbatul pe care și-l dorea atât de mult. Până acum povestea tuturor cât de rău se purta cu ea și asta îl înfuria de fiecare data însă acum ea a început să-l vorbească de bine și să-l laude inclusiv de față cu alții. (Cu siguranță a putut vedea și anumite lucruri bune la el și se folosea de asta în avantajul ei). A hotărât să-și schimbe total gândirea în raport cu el, și să vadă sincer partea lui bună. El a rămas șocat de schimbarea în atitudinea ei. Cea care nu-și putea ține gură acum îl vorbește de bine față de alții. Schimbarea în felul cum o trata a început să se vadă după doar o săptămâna. A început să o trateze cu respect și ea a început să capete valoare în ochii lui.

Multe femei cred că dacă își impun părerea față de soții lor prin asta arată că sunt puternice și nu se lasă călcate în picioare. Femeia puternică este cea care își SPUNE poziția dar îl lasă pe el să aleagă și nu-l face să-i pâră rău pentru alegerea făcută. Prin asta arătăm respect soților noștri! În mod voit le acordăm prioritate în luarea deciziilor.

ADMIRAȚIA

Citeam scrisoarea unei femei către un consilier. Soțul o înșela întreținând o relație cu colega lui de serviciu. Când soția lui a aflat, s-a înfuriat foc și a cerut sfatul consilierului, care spre uimirea ei i-a spus ca soțul ei, cel mai probabil nu a încetat să o iubească, dar e un bărbat care se simte singur și își caută împlinirea în admirația altei femei. „Dacă vrei să-și vină în fire și să o părăsească trebuie să joci diferit. Trebuie să fii gata să renunți la orgoliul tău. Trebuie să te cobori la nivelul emoțional al soțului tău și să fii mai atrăgătoare ca ea. Să-l câștigi prin fiecare zâmbet și moment petrecut împreună. El are nevoie să audă apreciere în vocea ta când îi vorbești, bucurie și satisfacție! Acum are nevoie de asta la fel sau chiar mai mult decât de satisfacția sexuală. Arma de luptă împotriva altei femei este persoana ta iubitoare, plăcută, veselă și plină de admirație.”

Este o greșeală ca o femeie să presupună că dragostea soțului ei i se cuvine sau că o merită pentru că îi este soție.

„Trăim într-o lume imperfectă în care jurămintele nu mai sunt sacre și iubirea trebuie CÂȘTIGATĂ.”

Un bărbat are nevoie de admirație ca de aer. Este ceea ce îl motivează și îl energizează. Iar în momentul în care soția lui nu mai este fanul numărul 1 al soțului ei, altcineva va ocupa acel loc. Și nu neapărat o alta femeie. O nouă activitate, un sport, prietenii, rețelele sociale, televizorul, etc.