Conform Cloudflare, TikTok-ul a fost cea mai populară platformă în anul 2021, aceasta l-a depășit chiar și pe Google. 

TikTok a ocupat pentru prima dată prima poziţie în luna februarie a anului 2021. Însă, aplicaţia a început să rămână constant pe locul 1 din luna august. Topul marchează o schimbare majoră faţă de 2020, când TikTok a deţinut locul opt în acelaşi raport, Google ocupând între timp prima poziţie. Totuși acum, schimbările sunt majore.

TikTok, deţinut de o companie chineză cunoscută până recent drept „ByteDance”, a devenit accesibilă la nivel mondial în august 2018, când a fuzionat cu altă aplicaţie populară, numită Musical.ly. Influencerii şi-au îndreptat atenţia către Musical.ly, astfel, după ce TikTok şi Musical.ly şi-au combinat serviciile, popularitatea aplicaţiei a crescut exponenţial.

TikTok a înregistrat creşteri enorme în timpul pandemiei, pe măsură ce oameni de toate vârstele au descărcat aplicaţia, considerată până nu demult o platformă doar pentru adolescenţi. Conform sursei, TikTok a raportat un plus de 180% în ceea ce priveşte gradul de utilizare în rândul persoanelor cu vârste între 15 şi 25 de ani. În 2020, când efectele pandemiei de Covid-19 începeau să afecteze planeta, această platformă a înregistrat 315 de milioane de descărcări la nivel mondial. În iulie 2021 a fost descărcat de trei miliarde de ori, bornă depăşită până atunci doar de Facebook.

Iată cum arată topul celor mai populare platforme din 2021:

1.Tiktok.com
2.Google.com
3.Facebook.com
4.Microsoft.com
5.Apple.com
6.Amazon.com
7.Netflix.com
8.YouTube.com
9.Twitter.com
10.WhatsApp.com

Tu pe care petreci cel mai mult timp?