Creează haine de când se ține minte, iar cele care au inspirat-o și o mai motivează și acum sunt rochiile de dans. Anna Voronovscaia este de-a dreptul cucerită de culorile vibrante și dansul stofelor, așa cum numai într-o ținută de dans poți admira. Despre cum a evoluat de a o rochie creată amatoricește la o colecție de haine, marca Voronovski, și cât de multă împlinire îți poate aduce o asemenea realizare, tânăra creatoare de haine ne-a spus într-un interviu.

Mama și sora au fost inspirația

„Sursa inspirației a venit din familie, de la mama și sora mai mare, pe care le admir pentru feminitatea lor. Am avut norocul să cresc într-o familie în care stilul a fost mereu educat și apreciat. Din copilărie, părinții au încurajat pornirile mele artistice: pictură, mici proiecte de creație, fashion show-uri improvizate. Îmi plăcea să-mi aleg hainele și să decid ce accesorii folosesc. Mai târziu, când nepoatele mele au început să meargă la cursuri de dans, competiții,  m-au inspirat sa le creez rochii. În rochiile de dans m-am regăsit și mi-am definit stilul”, povestește Anna.

 

Prima rochie creată ne-a copleșit

„Prima încercare de creație a fost o adevărată provocare. Trebuia să cos o rochie de dans, neștiind exact cum și din ce. Împreună cu sora, am schițat și creat o rochie care a întrecut toate așteptările noastre. Îmi amintesc foarte bine fiecare detaliu – de la stofa pe care am găsit-o cu greu – atlas galben, până la zecile de încercări și cele mai mici modificări. Și aici, familia mi-a fost inspirație și suport, iar prima rochie de dans pe care am cusut-o m-a motivat să continui în această direcție”, își mai amintește tânăra.

Primele comenzi îți oferă încredere

„La început, a fost mai mult un hobby pentru a-mi umple timpul liber. Am învățat mai mult din greșeli, din practică propriu-zisă. Evident, am apelat la tipare pană am învățat să le fac pe ale mele, am comunicat foarte mult cu mentori cu mai multă experiență când aveam dificultăți, citeam despre modă. Cel mai mult însă cred că am învățat din curiozitate: cum se cafe asta? cum se va potrivi? ia să încerc așa etc.  În momentul în care au început să apară primele comenzi, abordarea mea s-a schimbat, iar ce părea un simplu hobby a devenit un vis profesional în realizare”, spune cu încredere tânăra creatoare de haine.

Feminitatea descrie fiecare realizare a mea

„Prima colecție am lansat-o relativ recent, în toamna anului 2017. Feminitatea este elementul-cheie în toate creațiile mele, indiferent de complexitatea lucrării. Inspirația o găsesc, deseori, în călătorii, în locuri neobișnuite, în combinații de culori tradiționale și mai îndrăznețe. De cele mai multe ori, când găsesc textura și culoarea potrivită, vizualizez aproape imediat produsul final și nu-mi rămân decât detaliile tehnice. Rochiile de dans continuă să mă inspire. Din mișcările stofei în timpul dansului apar modele noi de rochii de seară, idei de imprimeuri, accesorii. Inspirația este în dans și eleganță, libertate de expresie”, povestește Anna Voronosvaia.

Astăzi femeile tind să aibă totul

„Ele nu vor să aleagă între libertatea în mișcare și feminitate – le vor pe amândouă, plus originalitate. Ca orice femeie modernă, mă regăsesc în această descriere, de aceea lucrez asupra unui stil care să confere femeilor atât libertate în mișcare cât și feminitate. Ținutele pe care le creez trebuie să corespundă acestor trei criterii – să fie suficient de ușoare pentru a aduce confort și suficient de senzuale pentru a întoarce priviri. Am ales să investesc în calitate, feminitate și originalitate. Dacă rezultatul e practic, comod și te face să te simți elegantă – mi-am atins scopul”, spune Anna.

 

Are planuri mari de viitor

„Planific să-mi dezvolt abilitățile profesionale, să includ în ținute mai multe detalii lucrate manual și să colaborez cu personalități cunoscute de la noi. Volumul vânzărilor va crește pentru a face față cererii. Planific să particip la Moldova Fashion Days în viitorul apropiat, să interacționez cu mai mulți reprezentați ai showbiz-ului autohton. Pe viitor mi-ar face plăcere să cunosc mai mulți designeri și creatori de modă care s-au lansat recent, sau care au fost de ceva timp pe piață – ar fi un schimb de experiență unic și, de ce nu, începutul unor colaborări de succes”, mai menționează tânăra creatoare de haine.

Motivația este în mâna clientelor

„Visez să ajung departe, să cuceresc și teritoriile de peste ocean. Un showroom la Chișinău nu este nici mult, nici puțin – e un început de care mă bucur mult. Vreau să rămân loială scopurilor mele inițiale, să promovez feminitatea și să-i fac pe oameni să se iubească mai mult. Cea mai bună motivație pentru mine este zâmbetul mulțumit al persoanei care îmbracă ținuta creată de mine pentru prima dată”, ne-a mai mărturisit Anna Voronovscaia.