Angelina Jolie o va interpreta pe legendara soprană Maria Callas în viitorul film bio regizat de Pablo Larraín, regizorul filmelor „Spencer” și „Jackie”. Angelina Jolie va fi Maria Callas. Doar un mit poate interpreta un alt mit, crede regizorul chilian Pablo Larraín, un specialist în biopic-uri extrem de personale, care revăd istoria oficială a unora dintre cele mai importante femei ale secolului XX, scrie revista Vogue.

După ce a transformat-o pe actrița Natalie Portman în Jacqueline Kennedy pentru Jackie și  pe Kristen Stewart în Lady Di pentru Spencer (ambele au fost nominalizate la Oscar), regizorul chilian a selectat-o ​​pe Angelina Jolie să o interpreteze pe soprana greacă Maria Callas, născută în Statele Unite, într-un film numit Maria.

Ca și în proiectele anterioare, Larraín nu va acoperi întreaga viață a unei femei remarcabile, ci se va ține de un moment anume. În timp ce Spencer ne-a arătat-o ​​pe Diana din Țara Galilor într-un Crăciun revelator la Castelul Sandringham cu familia regală britanică și Jackie și-a imaginat ultima noapte la Casa Albă a Primei Doamne după asasinarea lui John Kennedy, Maria va povesti „povestea vieții celei mai mari cântărețe de operă din lume, reînviată și reimaginată în ultimele ei zile în Parisul anilor 1970.”

Se întâmplă că această etapă explozivă din viața sopranei Callas să corespundă perioadei în care iubirea vieții ei, milionarul Aristotel Onassis, a fost căsătorită cu Jackie O, protagonista filmului regizat în 2016 de același regizor, care a declarat următoarele: „A avea ocazia de a combina cele mai profunde și personale pasiuni ale mele, filmul și opera, a fost un vis mult așteptat. A face același lucru cu Angelina, o artistă extrem de curajoasă și curioasă, este o oportunitate fascinantă. Un adevărat cadou.”

Maria Callas ca Medea în filmul lui Pasolini. Caracteristici Keystone

„Îmi iau foarte în serios această responsabilitate pentru viața și moștenirea Mariei. Voi face tot posibilul pentru a face față provocării. Pablo Larraín este un regizor pe care îl admir de multă vreme. A avea ocazia de a spune povestea Mariei împreună cu el și cu un scenariu de Steven Knight, este un vis”, a spus Jolie, dezvăluind că scenariul este opera scenaristului lui Spencer, unele episoade din Peaky Blinders și Eastern Promises.

Distribuie articolul: