Se pare că în pofida dorinței părinților pentru redeschiderea instituțiilor preșcolare, acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Drept temei pentru asemenea decizie servește riscul sporit de infectare generat de virusul COVID-19, din cauza căruia 5 instituții de învățământ deja au fost puse în carantină.

Cinci angajați din școlile și grădințele din Chișinău, un angajat de la o școală sportivă și șase persoane din cadrul liceelor din capitală au fost infectate cu coronavirus, iar viceprimara Angela Cutasevici anunță că din cauza infectării cu COVID-19, cinci instituții de învățământ au fost plasate în carantină.

Astfel, toate persoanele care au intrat în contact cu cei infectați de COVID-19 au fost plasați în carantină. Mai mult, viceprimara spune că redeschiderea grădinițelor în acestă perioadă este un pericol atât pentru copiii, cât și pentru părinți.

„Chiar dacă instituțiile de învățământ la momnet nu activează, angajații oricum muncesc. Riscurile deschiderii grădinițelor sunt foarte mari. Sunt puse în pericol viața copiiilor și a părinților”, a spus Angela Cutasevici, în cadrul ședinței primărie.

Amitim că grădinițele și-au sistat activitatea în luna martie. Recent, mai multe grupuri de părinți au protestat în centrul municipiului Bălți și Chișinău pentru redeschiderea grădinițelor din cauza numărului tot mai mare de copii care mor în timp ce rămân acasă fără supraveghere.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: