Aneta Popov este o tânără de 22 de ani, licențiată în jurnalism și pasionată de cuvinte. Mânuiește versurile, în special cele de dragoste, pentru că deși are sentimentul acum atât de aproape, până nu demult, acesta era la mii de kilometri distanță. Aneta e tânăra cu vibe parizian, pasionată de modă, care acum se plimbă pe străzile Londrei, visând să scrie pentru reviste cu nume grele.

Tânăra spune că nu a plecat din țara-mamă pentru că îi era rău, ci pentru că visează să facă profesia pe care a îmbrățișat-o acasă, în lumea mare. Vrea să o cunoască lumea, ori, din punctul ei de vedere, industria fashion – pasiunea pe care vrea să o dea mai departe prin intermediul articolelor media, este mult mai dezvoltat în Londra, decât acasă: „Dacă până acum mă vedeam lucrând la o revistă din Moldova, acum cu siguranță vreau să lucrez la o revistă cu nume mare, de modă în special, pentru că mă regăsesc în acest domeniul. Pe lângă asta o să am și oportunitatea de a călători”.

Aneta povestește că a chibzuit decizia, pentru că nu-i ușor să iei visul într-o palmă și să mergi cu el la capăt de lume, mai ales că: „…aici există o mulțime de lucruri total opuse celor de acasă, de exemplu: legile sau chiar oamenii. Ceea ce m-a motivat să fac acest pas e dorința de a obține ceva mai mult, de a deveni cineva mai de succes și de a reuși. Nu subliniez faptul că asta nu mi-ar fi reușit și în Moldova, însă aici văd mult mai multe oportunități. Mutatul într-o țară străină nu e ceva ușor. Am început să mă stresez de la bun început – zborul cu avionul prin zone cu turbulență ridicată, decât să vin să trăiesc aici”.

Cel mai greu a fost să se despartă de tot ceea ce a lăsat în urma ei, dar viitorul a avut prioritate în fața emoțiilor: „Mi-a fost greu să mă despart de familie, de animăluțele de acasă la care țin atât de mult, la jobul pe care îl aveam acolo. Mă bucur că jurnalismul este mobil și pot să-l faci de oriunde nu te-ai afla, important este să ai inspirație și un calculator bun”.

Până a lua decizia de a se muta definitiv în Londra, sau cel puțin, până în momentul când nu se va mai regăsi, Aneta vizitase, de câteva ori, locul unde acum îi spune acasă și de fiecare dată a impresionat-o. Tânăra spune că s-a îndrăgostit instant de tot ceea ce reprezintă Londra: condiții, oamenii care sunt atât de diferiți, felul în care este construit totul, ordinea, clădirile cu vibe special, străzi- pe care Aneta le numește: „PERFECT”.

Aneta a început să-și construiască viața de la zero, dar are planuri mari, pregătește actele și urmează să depună la masterat și să pună mâna pe un job care să-i placă foarte mult: „Fiind venită dintr-o altă țară nu pot să spun că ești o persoană atât de importantă, ești încă un no name, pe care nu-l cunoaște nimeni, dar care dacă o să muncească mult, o să se facă cunoscut. Desigur că pentru asta este nevoie de timp și multă muncă, mie îmi place să muncesc și știu că o să-mi reușească tot ce mi-am propus”.

Tânăra spune că nu va uita niciodată locul de unde a pornit, mai mult ca atât: „…nu vreau să las revista pentru care scriu acum în Moldova și nu vreau să dispar de pe radar. Am să încerc din toate puterile ca să fiu prezentă în ambele țări, pentru că amândouă îmi sunt atât de acasă”.

Foto: Facebook/ Aneta Popov