Aloe Vera este o specie de plantă suculentă, care creşte în zonele cu climă blândă şi îşi are cel mai probabil originile în nordul Africii, unde temperaturile nu coboară pentru mult timp sub 0 grade. Această plantă crește ușor și nu necesita multă apă sau condiții speciale de întreținere. În acest material vei afla care sunt beneficiile acestei plante și vei înțelege de ce trebuie să o ai în  casa ta.

Foto: normasvello

În primul rând iată care sunt substanțele active pe care le conține:

  • Vitaminele A (beta-caroten), C, E, B12, acid folic, colină;
  • Opt tipuri diferite de enzime, dintre care una reduce inflamarea pielii, iar celelalte șapte ajută la descompunerea zaharurilor și a grăsimilor;
  • Minerale: calciu, crom, cupru, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, sodiu și zinc; acestea sunt esențiale în funcționarea corectă a mai multor sisteme enzimatice. Zaharuri: monozaharide (glucoza și fructoza), polizaharide (glucomanani și polimanoza);
  • 12 tipuri de antrachinone, toate laxative, dintre care aloina și emodina au rol analgezic, antibacterian și antiviral. Aloina este însă considerată ca fiind posibil cancerigenă, efectul ei rămânând momentan sub semnul întrebării;
  • Acizi grași: colesterol, campesterol, beta-sisosterol și lupeol. Toți aceștia au efect antiinflamator, iar lupeolul are și rol antiseptic și analgezic;
  • Hormoni: auxine și gibereline, care ajută la regenerarea țesuturilor și au efect antiinflamator;
  • 20 din cei 22 de aminoacizi necesari bunei funcționări a organismului, printre care Leucină, Izoleucină, Valină, Lisină, Theronină, Fenilalanină cei mai esențiali pentru sănătate;
  • Acidul salicilic, care are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene;
  • Lignina, care facilitează procesul de trecere în piele a altor ingrediente;
  • Saponine, care au rol de curățare și antiseptic;

7 beneficii a acestei plante: 

Foto: bionitris

 

Tratament impotriva poliartritei reumatoide

Potrivit biosano.ro, artrita reumatoidă este o boală autoimună care afectează întregul corp. Sistemul imunitar atacă țesuturile din organism, în special membranele ce acoperă articulațiile. Acest lucru cauzează inflamatie si rigiditate. Se acumulează lichid în articulatii, care agravează totul. Deoarece artrita este o boală cronică, pacienților li se recomandă, în general, medicamente convenționale, precum analgezicele, medicamentele non-steroidiene și corticosteroizi. Aceste medicamente au un impact puternic asupra organismului.

 Administrarea de suc de Aloe Vera timp de doua saptamani poate ajuta la reducerea inflamației din organism, care cauzează reumatism și artrita. Sucul de aloe conține compuși antiinflamatorii, cum sunt sterolii vegetali, care ajută la reducerea durerii și a rigiditatii.  

Împotriva durerilor musculare și articulare

Gelul se aplică extern, pentru a ameliora durerile musculare și articulare. Este indicat să folosiți gel proaspăt preparat.

Reduce colesterolul

 Sucul de aloe este foarte eficient în menținerea unui nivel optim de colesterol, deoarece scade nivelul de trigliceride. 

Scapă de kilogramele în plus în mod sănătos

Cu siguranță ai luat tot felul de pastile de slăbit sau ai încercat toate dietele, fără niciun rezultat. Vrei să slăbești în mod natural? Sucul de aloe este o soluție naturală și simplă de a elimina surplusul de grăsime.

 Pentru igiena orală

Studiile au arătat că un consum regulat de suc de Aloe Vera îmbunătățește sănătatea orală. Reduce gingivita și formarea plăcii. Previne apariția inflamațiilor și a aftelor bucale.

 Ajută la detoxifiere

Se consumă câte 50 ml de suc de aloe în fiecare dimineață. Acest lucru purifică și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de aloe tratează ulcerul și alte afecțiuni digestive. 

 Combate tusea și răcelile

Pentru cei care suferă în mod constant de răceli, tuse, gripă, secreții nazale abundente, bronșită și alte probleme respiratorii, sucul de aloe este cel mai bun remediu natural. 

Tu ce beneficii mai cunoști despre Aloe Vera?

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: