Este principială și pledează pentru egalitate de genuri – vorbim despre antreprenoarea, fosta prezentatoare TV, atualmente lector universitar în domeniul comunicării, business trainer & coach – Alina Chicu. Despre bărbați ne-a vorbit, direct și pe îndelete, în cadrul campaniei „Fă mișto de EL”. Alina a acceptat și provocarea de a se deghiza în bărbat și a-și pune masca seriozității masculine. Vedeți cum i-a reușit.

Alina ChicuBărbatul la puterea a 8-a pentru EA:

Dacă nu ar fi fost bărbatul… femeia nu ar fi cunoscut dragostea.

Femeia fără bărbat este.. neîmplinită.

Casa fără bărbat este ca… navă fără cârmă.

Bărbații au fost creați… pentru a ne face fericite.

Un bărbat întotdeauna va…. considera că are dreptate

Bărbații știu întotdeauna… că femeia este totul pentru ei, dar… puțini recunosc.

Când bărbatul nu-i acasă… vin prietenele.

Nu-ți lăsa niciodată bărbatul… fără speranță.

Bărbații sunt greu de definit. Firea lor combină concomitent duritatea și tandrețea, nepăsarea și grija, dragostea și răzbunarea. Îi asemăn cu brațul pe care dormim noaptea, cu vântul care ne străpunge, cu umărul pe care plângem, cu stânca care pare de neclintit, cu căldura care ne încălzește sufletul…

Cred că un bărbat trebuie să umple perfect golul de lângă o femeie, pentru a constitui împreună un tot întreg.

Alina Chicu

Alina Chicu

Bărbații sunt dispuși să creadă că succesul reprezintă totul! În aceste circumstanțe, ei caută să obțină succesul cu orice preț, de multe ori  aducând chiar daune sănătății. Ei vor cu disperare să aibă parte de respect din partea femeilor din viața lor. Iar respectul merge în tandem cu admiraţia. Totodată, bărbaţii iubesc independenţa, adică vor  să facă  lucruri fără a da raportul sau a se simţi vinovaţi. Și nu în ultimul rând, bărbaţii vor să se simtă iubiți și doriți.

Bărbații din Republica Moldova au o problemă: ei își ascund emoțiile și nu-și exprimă direct și deschis sentimentele. A simți emoții și sentimente, a le spune, a le împărtăși înseamnă a risca să fii luat drept o ființă slabă și vulnerabilă.

Alina Chicu

Apreciez la un bărbat încrederea de sine și credința în valorile lui, dar care respectă și valorile altora. Cred că ar fi trei calificative care să reprezinte cartea lui de vizită: inteligența, curajul, devotamentul.

Ar trebui să-i învățăm pe viitorii bărbați să-și scoată scutul și să-și dezvăluie nevoia de afecțiune și de emotivitate. Este latura omenească a bărbatului, cea pe care  tipul modern de bărbat, mai educat emoțional, să nu pregetă să o demonstreze. Păcat, însă, că barbatul care îndrăznește s-o exprime, este adesea  rănit, tot de noi, femeile. Dar aceasta este o altă poveste…

Alina Chicu

Alina Chicu

Cea mai bună școală pentru bărbații adevărați este cea în care se predă disciplina intitulată „Dragostea”, iar cea care poate să-i ajute să însușească cel mai bine această disciplină este MAMA. Spre regret, însă, anume ea, de cele mai multe ori îi învață, că trebuie să fie puternici, duri, reci și detașați.Or, „ bărbatul e, înainte de orice, fiul femeii ”, vorba lui Vasile Pârvan. Așa că, dragi femei, avem ceea ce tot noi creăm!

Este o idee excelentă de a sărbători anual pe 19 noiembrie – Ziua Internațională a Bărbatului. Este o ocazie  frumoasă  de a vorbi despre realizările lor, de a atrage atenția  asupra sănătății lor, asupra îmbunătățirii relațiilor dintre sexe și nu în ultimul rând, prezentarea de modele masculine demne de urmat.

Deși preferă un bărbat dur ca și aspect, femeile urăsc duritatea în comportament. Majoritatea bărbaților se străduiesc să nu zâmbească, pentru a parea, în concepția lor, mai inteligenți, mai atrăgători. Barbații au deseori probleme și cu  stăpânirea sentimentului de furie. Acest fenomen se întâmplă din motiv că, inhibându-și emoțiile, ei percep orice situație, ca fiind amenințătoare. Fără îndoială, după cum am punctat mai sus, bărbații iau această aparență dominatoare, rezervată sau agresivă, pentru a ascunde ceea ce sunt ei, de fapt, în adâncul sufletului. Sper că am reuțit să redau în poze acest tip de bărbat, cel puțin asta mi-am propus.

208534_100196356734204_2733056_nFoto: Ellene Mocrii

Decor: Salonul de mobilă „Adorama”

Hair stylist: Lidia Munteanu

Make-up stylist: Tatiana Pristescu

Salonul „Micușa Stil”

Partenerul Campaniei „Fă Mișto de EL” este

marca Comercială „Fresh & Joy” – Fă curat cu noi

Distribuie articolul: