Femeile la volan sunt supuse unei presiuni duble din partea bărbaților-șoferi. Cel puțin asta susține vloggera Alina Andronache. Potrivit ei, în societatea noastră sunt foarte multe stereotipuri legate de femeile la volan și persistă agresivitate foarte mare față de această categorie de șoferi, notează AGORA.md.

„Toți instructorii spun că bărbații mai mereu conduc cu viteză, mereu se grăbesc, încearcă să evite regulile de circulație. Iată aici de multe ori apar primele conflicte în trafic. Problema e că de multe ori în aceste situații femeile sunt insultate, fără a ține cont cine de fapt este vinovatul. În momentele în care încearcă să fie atente, să respecte regulile, să nu meargă cu viteză, femeile sunt claxonate și înjurate”, a scris Andronache.

Vloggera susține că și în situațiile de accident, femeile sunt cele care au mai mult de suferit:

„Dacă un bărbat provoacă un accident, reacția este: „ei, cui nu se întâmplă”. Dacă e o femeie: „Ah! clar că e femeie la volan”. Nu mai vorbesc despre situațiile în care femeile merg la autoservice și mecanicii încep pur și simplu să prostească femeile, exagerând cu prețurile și a se întrece în replici, luând peste picior șoferițele”.

Alina Andronache este de părere că acest stereotip este alimentat chiar de femei prin lipirea autocolantului cu simbolul pantofului pe mașină.

„În regulamentul circulației nu veți găsi autocolantul cu pantof și e logic. Care este valoarea lui sau ce pericol atenționează? Că sunt femei la volan? Semnul pantofului lipit pe mașină încurajează stereotipurile și prejudecățile din societate precum că femeia conduce mai prost decât bărbații, ele sunt „periculoase” la volan, mai des fac și cauzează accidente, deci încurajează toate glumele și bancurile de prost gust la acest capitol. Dragi femei de ce lipiți acest semn? Încetați să o faceți!”, spune vloggera.

Bertha Benz a fost prima femeie din lume care a condus un automobil și asta s-a întâmplat în anul 1888. În România, Martha Bibescu, soţia principelui Bibescu, fondatorul Automobil Club Regal Român, a fost prima șoferiță din această țară, în timp ce în 1909, Regina Maria i-a urmat exemplul și a început să conducă oficial o mașină.

Sursa video: Facebook.com

Distribuie articolul: