Alexandru Solovei practică luptele greco-romane de 10 ani și își petrece mai tot timpul pe saltea, pentru a-și îmbunătăți calitățile sportive. Dragostea pentru genul dat de sport a fost moștenită de la tatăl lui, care, la fel, practică luptele greco-romane. Tânărul a obținut recent titlul de campion mondial printre cadeți, locul doi la campionatul European U15, în 2019, și titlul de campion european, în 2021. 

Citește și: Alexandru Solovei e campion mondial la lupte greco-romane! Maia Sandu: „Victoria ta este dovada faptului că munca se răsplătește” (Foto)

A pășit pentru prima dată pe salteaua de lupte încă de când avea abia șapte ani, iar emoțiile „fantastice și foarte plăcute”, i-au dat de înțeles că își va reprezenta țara la campionate.

Recent, Alexandru a devenit campion mondial, iar pregătirile au fost foarte intense: „Pentru acest campionat m-am pregătit zi de zi, am avut un regim foarte strict și greu. La fiecare antrenament mi-am dat toate puterile pentru a obține rezultate remarcabile”, a spus sportivul pentru portalul nostru.

La sigur, aceasta este o experiență, pe care o va memora pentru toată viața: „Când am aflat că am devenit Campion Mondial am avut niște emoții de nedescris, pe care nu o să le uit niciodată. Pentru prima dată în viață am simțit asemenea emoții”, a completat Alexandru.

Fiecare experiență trăită îți aduce o lecție în viață, iată că și această competiție l-a învățat ceva pe tânăr: „La acest campionat am dobândit multă experiență, care mă va ajuta în viitor. Lupta a fost destul de grea, însă niciodată nu trebuie să dam mâinile în jos și cu multă răbdare am luptat până în ultima secundă”.

Pentru a ajunge pe podium, Alexandru a depus un efort colosal, a renunțat la distracții și în fiecare zi a fost prezent în sala de antrenamente.

A recunoscut că disciplina este un factor de bază care influențează rezultatele obținute: „Trebuie de dus la somn la timp și de trezit devreme. Alimentația corectă, combinată cu vitaminele are o importanță majoră. Fără ea, noi nu putem face sport de performanță”.

Luptele îl reprezintă în totalitate și mărturisește că niciodată nu s-a gândit să renunțe la acest gen de sport, în care se vede și în viitor:

Luptele, pentru mine, reprezintă viața pe care o trăiesc zi de zi și mă bucur pentru fiecare moment petrecut pe saltea. Eu, de obicei, merg la antrenamente cu o dispoziție foarte bună pentru că știu că asta este tot ce am eu mai bun”, conchide Alexandru Solovei.