Pe 25, 26 și 27 septembrie, comunitatea Run Pink Moldova organizează un eveniment caritabil dedicat femeilor diagnosticate cu cancer mamar la noi acasă – Race for the Cure® (trad.: Cursa pentru Vindecare). La această cursă fiecare doritor poate alerga o cursă simbolică de 2,5 km și 5 km și astfel susține această mișcare caritabilă – de susținere a pacientelor de cancer la sân, a sărbători supraviețuitoarele / supraviețuitorii cancerului și onora pe cei care au fost răpuși de această maladie.

Dar care sunt beneficiile alergatului?

Mișcarea dă sens vieții. Mişcarea este o schimbare. Alergatul este una dintre formele mișcării și are o mulțime de beneficii pentru sănătate, cum ar fi: îmbunătățirea respirației și ajută plămânii să funcționeze mai bine, îmbunătățirea somnul, întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea circulației cardiovasculare, dar și prezintă efecte benefice asupra creierului. Diverse cercetări arată că alergatul reduce riscul de infarct și riscul de a face cancer. Este benefic pentru cei care au diabet, osteoporoza sau hipertensiune arterială.

Cătălina Bojescu, mentor și instructor de yoga Sud Coreeană la taberele de recuperare Run Pink Moldova ne-a vorbit despre beneficiile alergatului în viața de zi cu zi.

„Alergatul este mai mult decât un sport, este o tehnică prin care învățăm să ne conectăm cu sinele, să fim aici și acum pentru noi”, zice ea. “Adesea observ cum mi se schimbă dispoziția și apare zâmbetul pe față când încep a mă mișca ritmat. Prietenii mei, care aleargă regulat, au experimentat adesea un sentiment de calm și euforie după o alergare prelungită. Cercetătorii explica acest fenomen prin faptul ca alergatul stimulează secreția unor molecule numite endocanabinoizi”, explică Cătălina.

Astfel, alergatul în aer liber ne conectează cu natura, dar și cu oamenii, care au același hobby. De asemenea ne permite să ne alăturăm unor grupuri care aleargă pentru o cauză, o practică des întâlnită în Vest. Comunitatea Run Pink Moldova te invite să te alături unui maraton caritabil, unde ai ocazia să alergi, să obții beneficia personale și să oferi un sprijin aproapelui tău.

Ne putem alătura acestei inițiative prin 2 pași simpli:

Te poți alătura echipei Run Pink Moldova AICI:

  • alege ziua în care vei merge sau alerga – 25, 26 sau 27 septembrie
  • Cod de înregistrare: 2AAA5745
  • Taxa de înregistrare = 5 EUR

Susține echipa Run Pink Moldova prin o donație:

  •  poți alege suma pe care dorești să o donezi
  • intră pe pagina echipei și alege opțiunea „Sponsorizați această echipă”

Banii colectați vor fi utilizați pentru organizarea taberelor de recuperare pentru femeile care trec prin cancer în Republica Moldova în 2021.