Fostul prezentator TV și solist al trupei Paralela 47, în prezent lucrător medical în linia întâi în Montreal, Alecu Mătrăgună a fost vaccinat anti-covid-19. Despre acest lucru a povestit chiar el, într-o postare pe rețelele sociale, dezvăluind emoțiile contradictorii prin care trece.

„Mă gândeam mult la ce anume să scriu sub această poză. Mă gândeam la cât de ambiguu mă simt. Sunt bucuros că fac parte din prima linie și cât de bine lucrează sistemul medical canadian și cât de norocoși suntem că trăim în vremurile acestea când cele mai strălucite minți ale planetei pot crea un antidot in mai puțin de un an. Iar în același timp mă simt trist că există atâta neîncredere în știință, atâta obscuritate și creiere spălate de informație conspiraționistă. Dar cel mai trist îmi este de la gândul că am fost vaccinat înaintea mamei mele care lucrează în sistemul medical din Moldova”, a scris Alecu Mătrăgună.

Alecu Mătrăgună este stabilit cu familia în Canada din 2015. Absolvind Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, fiind specializat în chirurgie, fostul prezentator TV și-a continuat studiile medicale în Montreal și a absolvit Facultatea Diagnostică Imagistică. Încă de la începutul pandemiei, Alecu Mătrăgună a muncit alături de colegii săi în prima linie.

Sursa: Facebook.com/AlecuMătrăgună

Citește și: Moldoveanca Lilia Lificiu-Platon, prima dintre străinii vaccinați anti-COVID la București: „Este o decizie asumată personal”