Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dau asigurări că vaccinul anti-coronavirus va ajunge în Republica Moldova la sfârșitul lunii februarie curent. Informația a fost transmisă de Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al OMS, scrie AGORA.

Se întâmplă, însă, după ce, anterior, autoritățile de la Chișinău, au afirmat că antidotul va ajunge în țară la mijlocul acestei luni.

În cadrul unei discuții cu Hans Kluge, președinta Maia Sandu a obținut asigurări că în următoarele zile, primul lot de vaccin, va fi în Republica Moldova.

„Mi-am încheiat ziua cu o videoconferință cu Dr. Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa… .  Reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni. Am solicitat, de asemenea, ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX – pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat”, a mai adăugat șefa statului.

Amintim că autoritățile au precizat că primele doze de vaccin anti-coronavirus vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Asta deși, anterior, autoritățile spuneau că vaccinurile vor veni până la finele lui ianuarie. Menționăm că este vorba de preparatele Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: