Și la Institutul de Medicină Urgentă a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Primii lucrători medicali imunizați au fost șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă, Adrian Belîi, și vicedirectorul medical al instituției, Igor Curov. Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocan, spune că niciun medic nu a refuzat să fie vaccinat, informează AGORA.md.

Administrația instituției susține că 12 lucrători medicali au fost deja imunizați. Unul dintre aceștia este și un medic în cadrul Departamentului clinic ortopedie și traumatologie.

„Mă simt perfect. Sunt bucuroasă că am făcut acest vaccin. Nu mi-a fost frică, pentru că este o necesitate. Toată lumea trebuie să înțeleagă că este nevoie de vaccinare pentru a ieși din această pandemie. Nu am nicio durere, doar o simplă înțepătură, ca un simplu vaccin. Vedem mai târziu”, a spus Olesea, medic de gardă.

Aceasta spune că, după ce a fost imunizată, a primit un certificat de vaccinare: „În care se spune când a avut loc prima și a doua imunizare. Respectiv poate fi utilizat pentru plecări sau alte necesități”.

În total, marți, 2 martie, la Institutul de Medicină Urgentă vor fi vaccinați 30 de lucrători medicali.

„La institut a demarat campania de vacinare. Institutul, din primul lot, a primit 1.102 doze, ceea ce înseamnă 551 de angajați vor fi vaccinați cu acest lot de vaccin. Lucrul este organizat din patru în patru ore, iar la fiecare ieșire din tură ei vor veni aici pentru a fi vaccinați. Vor fi imunizați doar jumătate din medici care vor fi azi în tură”, a declarat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocan.

Menționăm că, pe 2 martie, a fost lansată imunizarea anti-COVID-19 în Republica Moldova. Primele persoane vaccinate au fost angajați medicali de la Spitalul Clinic Republican.

Foto: Facebook / Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale

Distribuie articolul: