Ala Jalbă este moldoveanca din Bălți, dar care de 14 ani este stabilită în Italia, mai exact în orașul Bologna. Aceasta, în câteva materiale video a vorbit despre cum se vede criza generată de pandemia COVID-19 în una dintre cele mai afectate țări din Europa. Află câte ceva din povestea Alei, dar și părerea ei despre tot ce se întâmplă în Italia după instalarea COVID-19.

Stă izolată la domiciliu din din data de 9 martie, așa cum recomandă autoritățile italiene și respectă cu strictețe interdicțiile impuse de starea de urgență. Recunoaște, situația este tensionată, însă speră că totul va fi bine în viitorul apropiat. Susține că dacă vom respecta carantina cu toții, o vom depăși cu siguranță.

I-a fost foarte greu la început când a migrat împreună cu familia în țara ciubotei. Despărțirea de cei dragi a fost cea mai grea, dar cu tmpul a trecut peste. S-a integrat în societatea italiană cu ușurință, a învățat limba și spune că respectă regulile țării gazdă.

Cu toate că este departe, cu drag își amintește de Moldova. Aici a copilărit, la bunica ei.

A studiat științe politice și relații internaționale, focusat pe drepturile omului la Padova. Își dorește să revină în Moldova, dar starea de urgență și restricțiile impuse în toată lumea i-au cam amânat planurile.

Amintim că Italia este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia COVID-19, având aproape 190 de mii de persoane infectate și peste 25 de mii de decese. La capitolul vindecați, Italia este pe locul șase în lume, cu 57 de mii de recuperați.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: