Fiecare dintre noi ne confruntăm cu momente în care încercăm să găsim o semnificație, o explicație pentru visele din timpul nopții. Unul dintre cele mai întâlnite este acela în care suntem părtașii unui act sexual sau observăm o imagine în care sexul este subiectul principal.

Probabil te-ai întrebat și tu ce semnificație are visul în care apare sexul. Deși are mai multe înțelesuri, specialiștii în vise ne transmit că acestea: „sunt un limbaj universal, creând adesea imagini elaborate provenind din concepte emoționale”, explica Susan Barangia, absolventă de Master în Psihologie Educațională și specialistă în vise.

Semnificația visului cu tentă sexuală

Susan Barangia este parte a echipei de specialiști care reflectă asupra viselor – Dream Reflectors la DreamsCloud, și oferă perspective și răspunsuri despre vise: „Nu există un singur înțeles definitiv pentru simbolurile și imaginile din vis”, notează Baragia. „Dar întocmai precum un zâmbet, înseamnă de obicei că cineva este fericit, aceste imagini din vise sunt așa de comune, încât ele au un înțeles general acceptat.”

Așadar, experții vin și ne spun că sexul din vis reprezintă o eliberare a expresiei sexuale. De asemenea, mai poate reprezenta și legătura intimă cu sinele altcuiva și cu cei din jur, dar și integrarea figurativă de noi informații.

Nuditatea din vis

Scenele de nuditate din vis pot reprezenta vulnerabilitatea și expunerea emoțională sau psihologică din viața de zi cu zi. Pentru o mai bună interpretare a viselor în care apare nuditatea, specialiștii ne recomandă să fim atenți la acea parte a corpului care este expusă, întrucât ne poate oferi mai multe indicii despre emoția care ne este transmisă.

Pe lângă informațiile oferite de specialiști, aceștia atrag atenția asupra faptului că persoanele în cauză pot oferi o cea mai bună interpretare asupra visului pe care l-au avut, raportându-se la situațiile personale, din viața de zi cu zi, care ar putea avea legătură cu sexul sau nuditatea din vis.

Distribuie articolul: