Visele sunt o lume în care intrăm în fiecare noapte. Unele sunt plăcute, iar altele, coșmaruri. Totuși, v-ați întrebat ce visează majoritatea oamenilor? Google are răspunsul. Cel mai des oamenii visează că le cad dinții, șerpi, pe fostul, păianjeni, bebeluși. De asemenea, printre visele oamenilor, își face loc moartea, căsătoria și sarcina. În România și Republica Moldova, cel mai des oamenii au căutat semnificația șerpilor în vis.

Echipa Google analizând datele în funcție de căutările oamenilor, a observat că la nivel mondial, cel mai frecvent vis căutat a fost cel cu șerpi. Visele cu șerpi sunt căutate  de 352.000 de ori pe lună în Brazilia și 214.000 pe lună în Turcia,  zonele în care există șerpi veninoși, conform site-ului britanic Mornings.

Interesant este că șerpii erau, de asemenea, o caracteristică comună a viselor în țările care nu trebuie să-și facă griji cu privire la amenințarea șerpilor veninoși.  Cu toate acestea, în rezultate similare cu cele observate în mare parte din America de Nord și Europa de Vest, visul pe care oamenii l-au căutat cel mai mult a fost „căderea dinților”.

Ei bine, nu este nou. În mod uimitor, există înregistrări scrise despre căderea dinților în vise, datând din secolul al II-lea e.n. Oamenii au interpretat de-a lungul timpului visul ca prevestitor de moarte a rudelor, o interpretare atât de populară încât este menționată și respinsă de psihanalistul Freud. Deși analiza viselor este considerată pseudoștiință, o interpretare mai recentă (în anii 1960) a oferit o explicație mai plauzibilă că este vorba despre teama de a îmbătrâni.

Cu toate acestea, visul a fost analizat într-un mic studiu din 1984, care a încercat să identifice orice trăsătură de personalitate diferită a persoanelor care visează că le cad dinții. Concluzia a fost că cei care visează despre dinți erau anxioși și deprimați. De asemenea, erau mai puțin mulțumiți de viața lor, simțeau că au mai puțin control asupra vieții lor. Echipa care a realizat studiul a descoperit că oamenii care au visat că le cad dinții nu erau mai preocupați de îmbătrânire decât alți participanți, sugerând că această explicație nu este tocmai corectă. O posibilă explicație este că visul despre pierderea dinților reprezintă un vestigiu inconștient, istoric sau arhetip al unei perioade în care dinții au jucat un rol semnificativ în viața oamenilor timpurii, în dietă și alte dificultăți asociate cu alimentația sau apărarea.

 

Distribuie articolul: