Antibioticele sunt preparatele medicale cele mai des indicate de medicii de la noi. Cei dintre noi care au avut reacții adverse, cunosc deja cât de periculoase pot fi ele. De la erupții cutanate discrete până la reacții sistemice severe sub formă de insuficiență respiratorie sau altele ne complică viața la modul concret. Noutăți de la Alfa Diagnostica: Un simplu test, foarte accesibil, îți poate spune cât de bine ți se potrivește preparatul prescris.

Poate oare organismul tău să facă alergie la antibiotic?

Ca să putem răspunde la această întrebare, trebuie să dăm analiza de sânge pentru depistarea anticorpilor la antibiotic. Depistarea anticorpilor nu garantează, însă, că după administrarea antibioticului imediat se va dezvolta reacția alergică. Dar aceasta poate apărea la administrările ulterioare. Deci, riscul se păstrează.

Cât ne costă un asemenea test?

Determinarea alergiei la o anumită clasă concretă de antibiotice nu e rentabil din punct de vedere economic. În diferite laboratoare, costul unui asemenea test, pentru o singură clasă, poate varia de la 100 la 160 lei. Se cere o analiză la minim câteva clase de antibiotice pentru a putea administra liniștiți preparatul medicamentos.

Ce soluție accesibilă există?

Ca să facem analiza accesibilă, laboratorul medical Alfa Diagnostica efectuează testarea la 10 clase diferite concomitent. Acest lucru ne permite să vă oferim cel mai bun preț posibil – 375 lei! Sau 37,5 lei pentru un test.

Cum ne pregătim pentru acest test?

Analiza se prelevează nu mai devreme de 4 ore după ingestia de alimente (sugarii – înainte de alăptare). Administrarea preparatelor antihistaminice nu influențează precizia testului.

Mai multe detalii despre test găsești pe site-ul Alfa Diagnostica.