Când vine vorba despre alegerea fondului de ten, nu te poți mulțumi cu jumătăți de măsură – trebuie să-ți găsești perechea. Ușor de zis, greu de făcut; rareori reușim să găsim formula și nuanța potrivită și de parcă asta nu era de ajuns, avem de ales și între diferite tehnici de aplicare.

Înainte de a alege fondul de ten trebuie să știi ce tip de piele ai 

Normala, mixta, sensibila? Fiecare fond de ten este conceput în asa fel încât să răspundă anumitor nevoi, așa că prima informație pe care trebuie să o cauți pe eticheta produsului este cea referitoare la tipul de ten cu care este compatibil.

Fă o listă cu tot ce ți-a plăcut la produsele folosite anterior

Fondul de ten rezista doar câteva ore? Îți încărca sau irita tenul? Iată câteva aspecte de care să ții cont data viitoare. Un fond de ten cu o formulă mai puțin uleioasă ar trebui să reziste mai multe ore, iar un produs cu o textură lejeră va ascunde micile imperfecțiuni, fără să încărce tenul.

Stabilește ce anume vrei să ascundă fondul de ten 

Porii dilatați, roșeața, urmele lăsate de acnee? Poți folosi fondul de ten pentru a ascunde unele imperfecțiuni sau doar pentru a uniformiza culoarea pielii. În cel de-al doilea caz, nu este necesar să să aplici o cantitate mare de produs sau să folosești un fond de ten cu putere mare de acoperire.

Decide cum vrei să arate rezultatul final 

Îți dorești un ten mat, strălucitor, puternic hidratat? Pentru un efect de strălucire, de exemplu, vei avea nevoie de un fond de ten lichid, cu particule care reflectă lumina.

Cere ajutorul în magazin 

Cere ajutorul vânzătoarei, dacă nu există testere pe raft, și încearcă să testezi produsul cât mai aproape de fereastră, în lumina naturală, în așa fel încât să ai o idee clară în privința nuanței alese.

SURSA