Rujul completează orice ținută și aduce o notă de eleganță, și feminitate. Însă, adesea se șterge prea repede de pe buze.

Rujul este salvarea naostră de toate zilele. Or, cât de ușor este să porți un machiaj lejer, natural și să aplici un ruj roșu: nici nu trebuie să te complici prea tare, pentru că sigur ieși în evidență!

Foto: ele.ro

Dar, din păcate, după câteva ore de purtat, rujul trebuie reaplicat, mai ales dacă bei ceva, sau când porți masca. Există câteva trucuri care te pot ajuta să oferi mai multă rezistență rujului, ca să nu ți se mai șteargă machiajul cu una cu două. 

Foto: auchan.ro


Primul ruj rezistent a fost inventat de Hazel Bishop, fondatoarea unui brand de cosmetice, în anul 1948, iar în 1950, imediat după lansare, produsul a devenit extrem de popular. Formula conține acizi bromo, care ajută la menținerea pigmentului pe buze pentru mai mult timp, însă acesta usucă. Ulterior, chimista a folosit în formulele produselor sale lanolină pentru a combate acest efect, dar în continuarea buzele uscate au fost o problemă.

Rujurile long-lasting trebuie să rămână intacte, motiv pentru care sunt mult mai rigide față de formulele cremoase și conțin mai puțini ingredienți de hidratare.

Foto: totuldespremame.ro

Cum să faci rujul să reziste mai mult timp pe buze?

Similar aplicării fondului de ten și altor produse, buzele trebuie să treacă prin „procesul de pregătire”. Astfel, asigură-te că înainte de a aplica rujul urmezi acești pași:

  • Exfoliază. Începe cu aplicarea unui scrub pentru buze, care va îndepărta pielea uscată, pentru că, în general, rujurile cu o rezistență mai mare tind să se colecteze în zonele uscate și crăpături.
  • Hidratează. Acest pas este important încă din momentul în care începi să aplici machiajul. Asigură-te că după procesul de exfoliere al buzelor, aplici un balsam hidratant. Lasă-l să acționeze câteva minute, iar înainte de a te apuca de conturarea buzelor și aplicarea rujului, șterge excesul de balsam de pe buze.
  • Folosește un creion. Dacă folosești un creion de buze înainte, atunci produsele vor rezista mai mult timp. Poți, înainte de aplicarea creionului și rujului, să folosești și un primer pentru buze. 

    Sursa: csid.ro 

Distribuie articolul: