Majoritatea oamenilor încă nu au o strategie de gestionare a bugetului care să le menţină echilibrul financiar lună de lună. În acest caz, fie că vorbim despre cumpărături făcute sub impulsul anumitor momente mai slabe, fie că e vorba de o împărţire necalculată a banilor la începutul lunii. Toate acestea au un impact negativ asupra stării tale financiare, întrucât, exact în aşa mod se formează şi anumite obiceiuri financiare nesănătoase. Te întrebi cum poţi scăpa şi tu de astfel de obiceiuri care doar te trag în jos? În linii generale, tot de ce ai nevoie este puţină responsabilitate financiară şi disponibilitate de a face schimbări stilului de viaţă.

Noi, echipa Credit Ușor, îți oferim nu doar cel mai avantajos credit uşor, dar şi câteva sfaturi care te vor ajuta să îţi schimbi obiceiurile financiare:

Ia cu tine doar sume mici de bani

E clar că atunci când ai toţi banii pe card sau ieşi în oraş cu o sumă mare de bani îi vei cheltui pe toţi. În acest caz, mai simplu ar fi să îţi laşi cea mai mare sumă de bani acasă şi să iei cu tine doar atât cât crezi că vei cheltui de fapt. De exemplu, dacă ai în gând să mergi la cumpărături fă o listă de lucruri de care ai nevoie şi ia la tine suma exactă pe care o vei cheltui. Cel mai important lucru este să te ţii de această decizie şi să nu cedezi. Între timp, nu uita că dacă nu ai resurse pentru shopping sau alte cheltuieli, poţi apela oricând la un împrumut nebancar.

Fă o listă a cheltuielilor

De cele mai multe ori, nu ţinem o evidenţă exactă a cheltuielilor, doar pentru a nu descoperi că de fapt am rămas fără bani cu câteva săptămâni înaintea salariului. Cea mai optimă şi sigură soluţie este să ţii evidenţa cheltuielilor pe parcursul unei luni întregi. În acest caz, vei putea înţelege care sunt cheltuielile tale cu adevărat necesare şi care sunt cele care doar îţi afectează bugetul.

O idee minunată ar fi să foloseşti un carneţel în care să îţi faci anumite notiţe sau chiar un tabel de Excel în care vei nota cheltuielile aferente, indiferent că e vorba de bani pentru transport, alimente sau chiar facturi. Astfel, odată ce eşti la curent cu felul în care îţi gestionezi veniturile, îţi vei putea seta mai uşor aşteptările financiare. Însă, dacă e sfârşitul lunii şi din cauza acestor obiceiuri nechibzuite ai rămas fără bani, ia un credit rapid doar cu buletinul şi uită de bătăi de cap adiţionale. În plus, nu uita că la Credit Uşor poţi beneficia de un credit fără gaj oricând ai nevoie şi fără multe acte care îţi dovedesc veniturile.

Stabileşte-ţi un scop financiar

Atunci când eşti tentat să cheltuieşti mereu bani fără rost, scopurile tale financiare pot fi o metodă destul de eficientă de a te face să gândeşti de două ori. De exemplu, îţi doreşti de foarte mult timp să mergi în vacanţă sau să achiziţionezi o tehnică nouă. Nu contează ce priorităţi ai, important este să alegi un scop pentru care să lupţi cu adevărat, iar acest lucru te va motiva să economiseşti. Cu toate acestea, la început îţi va fi destul de greu, aşa că nu te aştepta la rezultate majore încă din prima lună. Alege să fii răbdător şi chibzuit, iar în cazul în care nu ai un start de capital, poţi apela la un credit online în Moldova.

Încearcă aceste sfaturi și vei vedea cât de ușor îți va fi să ai grijă de bugetul tău, dar și să economisești mai mulți bani. Noi, echipa Credit Uşor, suntem de părere că ar trebui măcar să încerci să urmezi aceste sfaturi. Nu renunţa din start, pentru că rezultatele frumoase cer multă răbdare, responsabilitate şi un pic de înţelepciune financiară. Suntem mereu alături de tine, şi dacă e cazul, te putem încuraja cu un credit rapid, indiferent de situaţia ta financiară.

P