Odată cu dezvoltarea tehnologiilor informaționale, au apărut și primele joburi online. Posibilitatea de a lucra la distanță și de a adopta un orar flexibil a devenit o oportunitate, iar freelance-ul e o decizie tot mai atractivă în timp. Din fericire, acum e momentul cel mai oportun de a alege să lucrezi independent, începând cu 2019 angajarea remote a devenit o soluție sustenabilă și sigură pentru toate companiile.

Platforma de start poate fi izarra.co. Comunitate creată cu scopul de a motiva femeile să-și prezinte competențele profesionale și de a le găsi parteneri și clienți de încredere. Cu siguranță se găsesc pe piața muncii independente și platforme precum Fiverr, Upwork, Freelancer. Recomandabil este de concentrat eforturile doar pe o platformă, iar mai apoi de continuat și cu alte profile.

Descrierea competențelor cu încredere

Indiferent dacă aplicarea ca freelancer este cu normă întreagă sau part-time, venitul va depinde de competențele care se oferă. Aceste abilități sunt cel mai mare atu. Pe platforma Izarra, se oferă posibilitatea de a adăuga 8 competențe și de a bifa de la 0-5 aprecierea acestora.

Crearea unui portofoliu pentru a prezenta abilitățile

Portofoliul se încarcă direct pe pagina personală Izarra, iar clientul are acces direct de a-l vizualiza. Acesta fiind primul pas pentru a primi încrederea clienților. Se includ serviciile oferite și exemple de lucrări personale pentru a da dovadă de experiență acumulată pe plan profesional.

În cazul în care lipsesc competențe în design, site-ul canva.com vine în ajutor cu exemple de template-uri gratis, care se pot personaliza.

Recenzii de la clienți

Obținerea unui feedback pozitiv de la proiectele realizate poate ajuta cu siguranță la obținerea de noi clienți și proiecte, majoritatea profesioniștilor independenți însă nu sunt siguri despre cum să obțină o recenzie.

Construirea unei relații puternice cu clientul este cel mai important aspect. În primul rând, munca trebuie să fie la înălțime. Serviciile trebuie livrate la timp și se asigură o comunicare sănătoasă cu clientul. După ce se finalizează un proiect, este foarte important de întrebat clientul despre feedback. Dacă feedback-ul este pozitiv, atunci se cere o recenzie în formă scrisă.

Izarra oferă un mod simplu de a primi recenzii, printr-un singur click pe butonul Primește o recenzie.

Apariția pe rețelele de socializare contează

Deși rețelele de socializare sunt conturi personale, angajatorului îi este mereu important să cunoască persoana cu care urmează să lucreze. Se va face un update la contul de LinkedIn, și la postările în online. Se optează pentru un comportament profesionist pe rețele, acestea fiind cartea de vizită atunci cand angajatorul face un search pe google.

Cariera freelance se poate începe cu jumătate de normă (part-time) sau ca un proiect adăugător (side project)

Freelancing-ul cu jumătate de normă sau ca proiect adăugător este un loc minunat de început. Când există mai puțină presiune pentru a genera venituri imediat, se atrage atenție la tipul de muncă prestat și clienții aleși. Freelancing-ul este adesea construit din încredere și relații cu clienții, iar aceste relații necesită timp pentru a se forma.

Saltul pentru a începe freelance-ul cu normă întreagă

Dacă se alege activitatea freelance full-time, în calcul se iau necesitățile financiare inclusiv impozite, asigurări de sănătate și chiar pensionare. Este posibil să nu se atingă suma dorită în prima lună, dar cunoașterea obiectivului de venit ajută ca să se ajungă cât mai repede posibil la destinație.

Comunitatea Izarra

Una din platformele create pentru a promova femeile antreprenoare și să ajute libere profesioniste să-și găsească un job online mai ușor. Platforma educă și transformă relația dintre libere profesioniste și angajatori/angajatoare oferind servicii calitative.

Platforma oferă o modalitate unică pentru femeile independente de a se conecta între ele pentru oportunități de angajare, monetizare a serviciilor și navigare în economia online.

Orice sugestii sau întrebări se pot scrie la adresa de email [email protected].

Mai multe detalii despre platforma Izarra pot fi găsite în pagina de facebook sau pagina web.

Distribuie articolul: