Adriana Banari este o tânără artistă din țara noastră, ce se manifestă într-un domeniu mai puțin popular pe la noi, și anume, arta colajului. Pagina sa de Facebook este plină de lucrări ce impresionează. Tânăra a oferit un interviu pentru KLumea. Iată cum și-a descoperit dragostea pentru acest domeniu și care este, potrivit Adrianei, cheia reușitei.

Adriana, de unde te-ai luat și de unde ți se trage pofta de a crea?

„Metaforic vorbind, m-am luat din culori și emoții, originară sunt din satul Brânzenii Vechi, raionul Telenești, unde natura m-a ținut în brațe și mi-a suflat creativitatea în suflet. Pofta de a crea a venit din necesitatea de exprimare, de a converti ceea ce simt într-un produs artistic, de a împărtăși cu lumea „mai mult decât banalul înțeles”, de a face oamenii să simtă și să-și cultive pofta pentru frumos. Rădăcina poftei mele, este nimeni altul decât copilul meu interior, curios și inocent”, a povestit tânăra.

De ce colaje?

Prefer să spun că nu eu am ales colajul, ci el m-a ales pe mine. Atunci când am descoperit acest procedeu, nici nu știam de existența lui, mi se părea că am inventat ceva nou, dar am început să sap în internet și am realizat că am întârziat un pic cu informația. Îmi place mult să lucrez cu hârtia, să decupez, să asamblez, colajul îmi oferă un spectru larg de tehnici pe care pot să le folosesc și din analiză proprie, cred că e metoda cea mai bună prin care subconștientul comunică cu mine și cu ceilalți din jur.

Adriana, care-s cele mai memorabile comentarii pe care le-au auzit despre creațiile tale?

„Fata asta are deschiși alți ochi”, „eu cred că dacă ai avea un prieten și l-ai invita la tine acasă, s-ar speria un pic de ceea ce ai pe pereți”, „Adriana, tu ești de pe altă planetă, nu pot înțelege ce te-a adus pe Pământ”, etc.”, dezvăluie artista.

Ce-ai facut in pandemie? Ai creat mai mult sau ai procrastinat?

„Am combinat utilul cu plăcutul. M-am străduit să petrec timpul cu folos, pentru mine creația e la ordinea zilei, nu e doar un hobby, ci un mod de a mă autodepăși și înțelege, iar disciplina este una dintre cheile reușitei”, încheie Adriana Banari.

Nu-i așa că lucrările artistei îți captivează atenția și îți trezește curiozitatea și dorința de a pătrunde în povestea pe care o spune imaginea?

Interviu: KLumea

Foto: Facebook.com/AdrianaBanariArt


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Distribuie articolul: