Adrian Portarescu are doar 19 ani, locuiește în satul  Zăicana, raionul Criuleni. Tatăl lui l-a părăsit încă de când era foarte mic, avea doar 12 ani atunci. Iar acum pentru a supraviețui și pentru a fi un ajutor pentru mama lui, are nevoie de sprijinul oamenilor din jur. 

A început a lucra de la 13-14 ani ca să o ajute pe mama sa, pentru că era foarte greu să supraviețuiască cu un salariu de 3000 de lei o familie din trei persoane. Adrian are și doi frățiori mai mici. 

În anul 2020 Adrian a fost diagnosticat cu  „Limfom Hodgkin” în regiunea cervicală.

„În iunie 2020 mi-a apărut o umflătură în zona gâtului, iar în urma mai multor analize și consultații, în august 2020 am fost operat pentru înlăturarea nodulului limfatic și am fost diagnosticat cu „Limfom Hodgkin” în regiunea cervicală.

La scurt timp, am început cursul de chimioterapie, în total 12 până în luna iulie 2021, din septembrie 2021 trebuia să încep cursul de radioterapie, din păcate în urma tomografiei efectuate în septembrie 2021 s-a depistat un alt ganglion limfatic, și am început iar chimioterapie. Până în decembrie 2021 au fost efectuate în total 16 chimioterapii. După prima chimioterapie din septembrie 2021 am observat că nodulul ce apăruse în timpul chimioterapiei dispărea, iar după apărea din nou. Iar medicii nu își puteau explica cauza. Atunci am început a căuta tratamente în afara țării.

Din fericire, cu ajutorul oamenilor buni acum sunt în Germania la spital, am reușit să achit o sumă mare pentru diagnostic. Medicii au confirmat că Limfomul localizat în regiunea cervicală a progresat prea mult. Din 31 ianuarie 2022 sunt la spital și până în momentul de față s-au făcut mai multe investigații pentru care am achitat 18.678€.

În data de 7 februarie 2022, s-a efectuat punctia măduvei osoase și așteptam rezultatul în decurs de două săptămâni, medicii zic că e necesar transplantul de măduva osoasa – care de asemenea este destul de costisitor. Pe 11 Februarie 2022 mi s-a efectuat operația la gât pentru înlăturarea nodulului limfatic, care costa 34 mii de euro, bani pe care nu îi avem, și trebuie să îi achităm în decurs de zece zile. Plus la asta mai sunt necesari bani pentru transplantul de maduva osoase și curele de chimioterapie, iar aceste costuri vor fi stabilite după ce primim rezultatele biopsiei”, spune Adrian. 

„Eu vreau sa trăiesc, vreau să mă întorc acasă la familia mea, la frățiorii mei. Să fim o familie unită, un sprijin reciproc, viața mea este imprevizibilă, dar sper să pot contribui în viitor și eu la vindecarea oamenilor care se află în situația mea. Vreau să trăiesc, ajutați-mă să înving cancerul”, a mai spus Adrian.

Doar împreună putem să-l ajutăm. De aceea, nu fiți indiferenți. 

Poți dona pe site-ul caritate.md!

Distribuie articolul: